Pirmo reizi Latvijā notiks RAF <i>vintage</i> festivāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Muzeju nakts ietvaros pirmo reizi Latvijā notiks RAF vintage festivāls, kura laikā vienuviet būs iespējams apskatīt vairāk nekā 15 dažādus RAF autobusu modeļus, no kuriem lielākā daļa ir auto inženiera Andra Dambja privātās kolekcijas eksponāti.

RAF vintage festivāls norisināsies Jelgavā, industriālā parka «NP Jelgavas Biznesa Parks» teritorijā, kur agrāk atradās leģendārā Rīgas autobusu fabrika, jeb RAF, kas bija Padomju Savienībā viena no modernākajām ražotnēm un tika dēvēta par RAF Republiku.

Līdzās Andra Dambja pilnībā un daļēji restaurētajiem «RAFiņiem», interesenti varēs iepazīties ar vēsturiskām relikvijām – gleznām, plakātiem, rasējumiem, galdiem, krēsliem un pat to laiku datortehniku, kā arī unikālu foto izstādi, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

Arta Nordmane, «NP Jelgavas Biznesa Parks» vadītāja un RAF vintage festivāla aktīvā organizatore: «Šis festivāls būs neaizmirstams notikums, turklāt tā laikā būs iespēja aplūkot pasaulē pirmo un līdz šim vienīgo pilnībā restaurētu RAF modeli – mikroautobusu «977 Latvija». Esmu gandarīta un lepna mūsu industriālajā parkā – agrākajā RAF rūpnīcā – organizēt tik skaistu un vēsturisku notikumu. RAF joprojām ir Latvijas nozīmīgākais sasniegums autobūvē, kā arī kopumā ir viens no spilgtākajiem rūpniecības «ziedu laiku» simboliem, kas Latvijas vārdu nesis gan Padomju Savienībā, gan ārpus tās robežām.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu