Pītā mandeļu maize

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepieciešams:

Mīklai:

500 g miltu
40 g rauga
250 ml piena
2 olas + 1 ola pārziešanai
200 g sviesta
100 g cukura
sāls
2 citronu miza

Pildījums:

250 g mandeļu
100 g cukura
80 g medus
1 citrona sula
150 g saldā krējuma

Glazūra:

1 citrona sula
pūdercukurs

Pagatavošana:

Siltā pienā iejauc cukuru, raugu, olas, šķipsniņu sāls, iemīca miltus un rīvētu citrona miziņu, samīca. Kad mīkla kļuvusi viendabīga, iemīca mīkstu sviestu, samīca mīklu, liek siltā vietā rūgt.

Mandeles samaļ smalki, pieliek cukuru, medu, citrona sulu un saldo krējumu, samaisa viendabīgu masu. Var izmantot arī veikalā nopērkāmu marcipāna masu.

Kad mīkla uzrūgusi, to izveltnē plānā plāksnē. Plāksni apsmērē ar pildījumu un satin ciešā rullī. Cepšanai būs nepieciešamas keksa formas, tāpēc mīklas rulli jāsagriež tik garos gabalos, cik gara ir keksa forma. No minētā daudzuma sanāks 2 gabali.

Satīto mīklas rulli pārgriež gareniski uz pusēm, abas daļas sapin ar griezuma vietu uz augšu, liek ietaukotā cepamformā (skatīt attēlu), atstāj 30 minūtes uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, apsmērē ar sakultu olu. Pīto maizi cep 180 grādos 40 - 50 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu