Plāno pārdot valsts nekustamo mantu Valdemāra ielā 24 (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) varēs pārdot izsolē valsts nekustamo mantu - neapdzīvojamo telpu un kopīpašuma domājamās daļas - Krišjāņa Valdemāra ielā 24, Rīgā, šodien nolēma valdība.

Kā skaidro Finanšu ministrija (FM), nekustamais īpašums Krišjāņa Valdemāra ielā 24, Rīgā, sastāv no trīs dzīvojamām mājām un zemes vienības 1178 kvadrātmetru platībā. Dzīvojamās mājas ir sadalītas dzīvokļu īpašumos un nedzīvojamo telpu īpašumos.

Nekustamais īpašums ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis un atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskā centra valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa teritorijā.

Saskaņā ar likumu VNĪ pērn informējusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju par nodomu atsavināt nekustamo īpašumu, un inspekcija informējusi, ka tai nav iebildumu pret to.

Nekustamais īpašums nav iznomāts.

2008.gadā valdība lēmusi neapdzīvojamo telpu un 19200/268522 kopīpašuma domājamās daļas neprivatizēt, saglabāt valsts īpašumā un nodot Ekonomikas ministrijas valdījumā, tomēr vēlāk tas nodots FM.

Atsavināšanu FM rosina, jo īpašums nav nepieciešams valsts funkciju veikšanai.

Par nekustamo mantu būs jāmaksā latos.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu