Plāno rekonstruēt Zaķusalas TV torni un apkārtni (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas radio un televīzijas tornis ir viens no pilsētas ainavas zīmīgākajiem objektiem, kas ikdienā priecē rīdziniekus, kā arī pievelk tūristus. Tā attīstības potenciāls liek domāt par to, kā šo pilsētvides un tehnoloģiju objektu attīstīt tā, lai tas būtu moderns, drošs un pieejams tūrisma objekts, portālu «Apollo» informēja VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra Sabiedrisko attiecību pārstāvis Arno Pjatkins.

«Tornis godam veic savus tehniskos pienākumus, nodrošinot elektronisko sakaru pakalpojumus, taču šai vietai ir pietiekami liels potenciāls, lai tā būtu ne tikai ierasta pilsētas panorāmas sastāvdaļa, bet arī visā Baltijā populārs tūrisma objekts un atpazīstams pilsētvides elements. Arī ceļot torni, tam tika noteiktas trīs galvenās vērtības – atrašanās vieta, tehnoloģiskais aspekts un tūrisma attīstība. Mums kā torņa īpašniekiem ir svarīgi saprast iespējas un virzienus, kuros mums būtu jāstrādā, lai varētu godam atbilst visām šīm vērtībām,» norāda televīzijas torņa īpašnieka LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Lai novērtētu Rīgas radio un televīzijas torņa šī brīža stāvokli, nākotnes perspektīvas, apzinātu tā nozīmi Rīgas pilsētvidē un tūrisma stratēģijā, tornī viesosies satiksmes ministrs Anrijs Matīss un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas radio un televīzijas tornis ir 368 m augsts un augstākais tornis Eiropas Savienībā. Skatu laukums, kas atrodas 97 m virs Zaķusalas, ir augstākais publiski pieejamais skatu punkts Rīgā, un no tā var labi pārredzēt Vecrīgu, Rīgas centru un Pārdaugavu. Labos laika apstākļos ir iespējams redzēt Rīgas HES Salaspilī un Siguldas augstākos punktus, kā arī Rīgas jūras līci un kuģus tajā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu