Plaude: ja FM plāno dienesta tālruņa nodokli, sabiedrībai par to jāzina

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautas kustība «Par labu Latviju» (PLL) pieprasa savlaicīgi informēt uzņēmējus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju par valdības gatavotajām izmaiņām nodokļu politikā, portālu «Apollo» informēja kustības preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs.

PLL norāda, ka valdībai jānodrošina paredzama nodokļu politika vismaz trīs gadu termiņā, definējot kopējo nodokļu slogu šim laika periodam. Tāpat kustības pārstāvji uzskata, ka nav pieļaujama jebkādu nodokļu palielināšana.

Kustības pārstāve Ieva Plaude–Rēlingere uzskata, ka darba devējiem ir nepieciešama stabilitāte un prognozējamība. «Nepietiek ar to, ka valdība pasaka, ka nākamajam gadam konsolidācijas pasākumi jāveic 500 miljonu latu apmērā. Ir skaidri jādefinē, kā tiek plānots palielināt ieņēmumus vai kurās pozīcijās tiks griezti izdevumi. Ja Finanšu ministrija, iespējams, plāno jaunu dienesta tālruņa nodokli, tad sabiedrībai ir tiesības vēl pirms Ziemassvētkiem par to zināt. Tiesiskās paļāvības princips uzliek pienākumu likumdevējam nodrošināt pieņemamu laika periodu, lai sagatavotos pārmaiņām,» viņa atzīst.

Plaude – Rēlingere norāda, ka kustība nav tikai uzņēmēju domubiedru grupa, to rindās ir apvienojušies vairāk kā 4000 iedzīvotāju un atbalstītāju skaits palielinās. «Ikvienai Latvijas ģimenei ir svarīgi zināt šīs izmaiņas, lai saprastu, vai var atļauties bērnu sūtīt uz vasaras nometni vai tā vietā nepieciešams veikt uzkrājumus palielinātam nekustamā īpašuma nodokļa maksājumam par dzīvojamajām platībām,» pārliecināta ir kustības pārstāve.

Šī ir viena no prasībām, ko PLL ir paudusi politiskajām partijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu