Pļaviņš: Iespējams, pietrūka spēka, lai pacīnītos par zeltu (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš pēc atgriešanās no Pasaules kausa finālposma, kur kopā ar Jāni Šmēdiņu tika izcīnītas bronzas medaļas, portālam «Apollo» atzina, ka pusfinālā, iespējams, pietrūcis spēka, lai nosvērtu uzvaras kausus par labu Latvijas duetam.

Turnīrs latviešiem sākās ne bez grūtībām, jo pirmajā mačā pret Venecuēlas duetu Pļaviņš/Šmēdiņš pirmajā setā nonāca zaudētājos ar 15:20. «Ir grūti spēlēt pret komandām, ar kurām iepriekš nekad neesi spēlējis. Viena lieta ir redzēt viņu sniegumu no malas, bet pavisam cita - spēlēt pret viņiem. Iespējams, pirmajā mačā arī nebijām pilnībā «ieslēgušies» - viena kļūda, otra kļūda, bet viņi ielika kādus četrus, piecus eisus. Kad izvilkām pirmo setu, otrajā jau sapratām, ko darīt.»

«Kā atspēlēties no 15:20? Interesanti, ka mums nebija neviena eisa. Vispirms uzņēmām servi un atsitāmies, bet tad Jānim bija divi bloki, bet man divas aizsardzības, turklāt venecuēlieši paši divreiz izsita autā. Turklāt nebija tā, ka viņš sistu vienā punktā, viņš izmēģināja dažādus variantus, bet nekas negāja cauri,» atceras Pļaviņš.

Pēc pusfināla pret amerikāņiem Džeikobu Gibu/Keisiju Patersonu Mārtiņš atzina, ka šo zaudējumu nebūs viegli sagremot. «It kā labi sākām un spēle bija līdzīga. Pirmajā setā izcīnījām pāris bumbas, bijām vadībā ar 19:18, turklāt bija iespēja gūt punktu, taču Jānim neizdevās iesist. Bumba neērti lidoja un viņam sāpēja plecs, tādēļ nesanāca gūt 20. punktu. Kopumā mačā bija daudz garas izspēles, pēc kurām prasījās iesist, taču karstums bija ļoti liels. Kā jau minēju, Jānim sāpēja plecs, bet es vispār «miru nost», jo uz mani daudz spēlēja. Iespējams, kādā epizodē pietrūka tieši spēka, lai gūtu izšķirošo punktu

Vai nebija grūti saņemties uz spēli par trešo vietu? «Nē, ar vāciešiem allaž bijām līdzīgi cīnījušies. Varbūt, ja par bronzas medaļām būtu jāspēlē pret brazīliešiem, tad būtu ļoti grūti. Mums bija ļoti pateicīgi, ka vācieši būtībā «izlaida» brazīliešus uz finālu. Pirmais sets bija līdzīgs, vienkārši viņi ļoti riskēja ar servi. Otrajā setā nedaudz pamainījām taktiku, kam viņi nebija gatavi. Tas ļāva iekrāt pāris punktu pārsvaru, kuru turpinājumā spējām palielināt,» skaidro Mārtiņš.

Nākamās nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Hāgā notiks ceturtais Pasaules kausa posms, kurā pamatturnīrā būs gan Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, gan Pļaviņš un Jānis Pēda. Bet, sākot no piektā posma Romā, būs jaunie noteikumi, kas būs godīgāki pret spēlētājiem.

«Vai arī tu tam esi pielicis pirkstu,» vaicāju Mārtiņam, kurš ir spēlētāju pārstāvis Starptautiskajā Volejbola federācijā (FIVB). «Nē, mums tas ir neizdevīgāk, taču kā spēlētāju pārstāvis nevaru iebilst tikai tādēļ, ka otram Latvijas duetam nāksies spēlēt kvalifikācijā. Lai gan arī šie noteikumi nav ideāli spēlētājiem, tomēr tas ir solis pareizajā virzienā,» piebilst Pļaviņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu