Pļaviņš: Jāturpina, jo varbūt šādas iespējas vairs nebūs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pēc zaudējuma Londonas olimpisko spēļu pusfinālā atzina sāncenšu pārspēku, taču pauda apņēmību nepadoties un cīnīties par bronzas godalgām.

Pļaviņš/Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu pusfināla spēlē šovakar ar 0-2 (15:21 un 20:22) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem brazīliešiem Elisonam Čeruti un Emanuelam Regu. Tomēr Latvijas sportisti saglabā izredzes Olimpiādē izcīnīt godalgu, kad ceturtdien aizvadīs cīņu par bronzu.

«Garais Čeruti dominēja pie tīkla. Iespējas mums bija, bet katrā uzbrukumā jāieliek visi 100%, kas ir ļoti sarežģīti,» pēc mača izteicās Šmēdiņš. «Darījām ko varējām, bet pietrūka. Šodien viņi bija noskaņojušies par visiem 100%.»

«Bumba ir apaļa, tāpēc negrasāmies padoties. Vienmēr spēlējam līdz beigām un tad skatāmies,» Šmēdiņš skaidroja, kā viņiem otrajā setā izdevies atspēlēties no nelabvēlīgā rezultāta 10:15. «Pirmajā setā mums nebija variantu, bet otrajā jutām, ka varam aizķerties. Varbūt nedaudz nepaveicās. Gaidījām, kad Čeruti nogurs, un trešajā setā jau būtu interesantāk.»

Šmēdiņš atzina, ka šis duets bijis spēcīgākais, ar ko latviešu sportisti šajā turnīrā spēlējuši. «Ceru, ka viņi arī būs čempioni.»

Tikmēr Pļaviņš piebilda, ka Brazīlijas duets arī ir vieni no patīkamākajiem cilvēkiem Pasaules kausa seriālā.

«Turnīrā vienu komandu divreiz uzvarēt ir grūti,» gan Pļaviņš, gan Šmēdiņš teica par iespēju, ka mačā par trešo vietu otro reizi var nākties sacensties ar Rihardu Šuilu un Reinderu Numerdoru no Nīderlandes. «Nogurums mums ir sakrājies liels, esam šeit jau divas nedēļas, bet ir jāturpina, jo varbūt šādas iespējas vairs nebūs.»

Pļaviņš pēc mača atzina, ka Latvijā tādus spēlētājus kā Čeruti nav iespējams atrast. «Man kā aizsargam pietiek ar augumu 1,90 metri, bet pie tīkla tādus spēlētājus novāc basketbols, turklāt ar viņiem ir daudz un pacietīgi jāstrādā.»

«Atlikušajā mačā mums būs jāmēģina nospēlēt brīvi, kaut tas nebūs viegli. Visi pretinieki ir vairāk pieredzējuši, bet mums vienkārši jācīnās, kā jau šodien to darījām otrajā setā,» uzsvēra Pļaviņš. «Lai pārējie nedomā, ka mēs esam liekie šajā turnīrā, tomēr mums jau pusfināls ir kā sapnis.»

Pļaviņš atzina, ka mačā par bronzas medaļām pretī gribētu Nīderlandes duetu. «Viņiem bloķētājs ir vecāks, viņam varētu būt iekrājies nogurums. Taču no otras puses Nīderlandes aizsargs pērn tika atzīts par labāko pasaulē. Vācieši servē ļoti agresīvi, bet Nīderlandei bieži ir neveiksmīgās dienas. Tas, ka Nīderlandi uzvarējām apakšgrupā, neko vairs nenozīmēs. Abi šie pāri ir bijuši Eiropas čempioni.»

Otrajā pusfinālā naktī uz trešdienu plkst. 1.00 pēc Latvijas laika šī gada Eiropas čempioni Jūliuss Brinks/Jonass Rekermans no Vācijas spēkosies ar Šuilu/Numerdoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu