Pļaviņš: PK posmā Polijā spēlējām ar prieku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Londonas olimpiskās spēles Latvijas pludmales volejbola pārim Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam devušas pārliecību, bet pretinieki sportistus sākuši vairāk respektēt, uzskata Pļaviņš.

Pirms Olimpiādes Pļaviņš/Šmēdiņš Pasaules kausa posmos šosezon nebija tikuši augstāk par devīto vietu. Londonā Latvijas pāris pamanījās izcīnīt bronzas godalgas, bet pagājušajā nedēļā viņi turpināja panākumus, Polijā pirmoreiz karjerā uzvarot «Grand Slam» posmā.

«Jau likās, ka esam sevi izsmēluši Olimpiādē. Vienojāmies atkal cīnīties par katru bumbu, bet uz Poliju braucām tikai tāpēc, ka jābrauc, un mērķus neuzstādījām. Neviens mums nevarētu pārmest, ja nostartētu neveiksmīgi,» pirmdien notikušajā pludmales volejbolistu sveikšanas pasākumā pagājušās nedēļas notikumus atcerējās Pļaviņš. «Turklāt nedēļu nebijām trenējušies, bet izrādījās, ka formu esam saglabājuši un varbūt tik labi nospēlējām tieši tāpēc, ka bijām sailgojušies pēc pludmales volejbola.»

«Izdevās nospēlēt veiksmīgi. Nepārmetām viens otram par kļūdām, bet izcilu spēli nospēlēt nav iespējams. Turklāt, ja izdotos tādu aizvadīt, tad vairs nebūtu interesanti. Polijā spēlējām ar prieku,» teica sportists.

Pļaviņš uzsvēra, ka Londonas Olimpiāde pārim devusi pārliecību. «Tas atspoguļojās arī tagad, un citi sāka mūs respektēt. Kaut neesam augumā garākais pāris, pretinieki tagad vairāk piedomā uzbrukumos pret mums.»

Kā ziņots, Olimpiādē Pļaviņš/Šmēdiņš pusfinālā piekāpās spēcīgajiem Elisonam Čeruti un Emanuelam Regu no Brazīlijas, kurus Polijā izdevās pieveikt ceturtdaļfinālā.

«Pirms Londonas pret šiem brazīliešiem nekad nebijām spēlējuši. Kamēr mēs taustījāmies, tikmēr viņi savāca punktus,» tagad secina Pļaviņš. «Bet Polijā mēs visu cīņu pieturējāmies pie plāna un garais Elisons mums uzlika tikai 2-3 blokus.»

«Citām komandām Polijā neizdevās sevi piespiest spēlēt, jo bija iestājies atslābums pēc olimpiskajām spēlēm,» piebilda sportists. «Turklāt pēdējā dienā vēl bija liels karstums. Visi mūsu pretinieki ir vecāki, tāpēc viņiem to panest ir divreiz grūtāk nekā mums, kas arī bija jūtams, kad citi pāri fiziski noplīsa ātrāk par mums.»

Pļaviņš izteicās, ka starptautiskās sacensībās ļoti grūta ir pusfināla sasniegšana tieši psiholoģiskajā ziņā, atgādinot otra Latvijas pāra Aleksandra Samoilova un Ruslana Sorokina pieredzi, kuri pirms Londonas Olimpiādes četros no pieciem Pasaules kausa posmiem palika viena panākuma attālumā no pusfināla, bet ne reizi tajā tā arī neiekļuva.

«Barjera no piektās vietas līdz pusfinālam ir ļoti smaga. Mums pretim nākošie pāri ir daudz pieredzējušāki un viņiem šī barjera ir kā viens spļāviens, kamēr mums tas ir sviedru spainis,» salīdzināja Pļaviņš.

Tāpat pludmales volejbolists kārtējo reizi pauda cerības, ka tagad viņiem vairs nebūs problēmu ar finansiālo nodrošinājumu. «Ceru, ka nākotnē būs iespēja piesaistīt vairāk sponsoru un viņi paši piedāvās savu palīdzību. Cerams, ka šādi būs vieglāka dzīve ziemā un sezonas laikā vasarā vairs nevajadzēs domāt par naudu.»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu