Pludmales volejbolisti turpinās cīņu par Londonas OS

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti (-es) šodien devušies ceļā uz Kazaņu (Krievija), kur risināsies Kontinentālā kausa otrais posms, kas ir viens no pakāpieniem ceļā uz 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm. 

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins un Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kā arī Inguna Minusa/Inese Jursone un Krista Kraskura/Sanda Ragožina.

Latvijas vīriešu komanda pirmajā kārtā ceturtdien tiksies ar Franciju, kopumā aizvadot četras spēles. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts, tad sekos «zelta sets», kurā treneris Aigars Birzulis varēs izlikt jebkuru no pāriem vai pat izveidot jaukto komandu.

Samoilovs pirms došanās uz Kazaņu atzīst, ka pēc treniņiem Latvijā ir jūtams nogurums. «Šodien [otrdien] bija liels karstums un bezvējš, sajūtas tādas kā pirtī un ir grūti pierast. Nospēlējām septiņus setus pret Mārtiņu un Jāni. Par rezultātu gan nedomājām, jo svarīgākais bija atstrādāt tehniskos elementus. Tādā ziņā mums ir paveicies, ka Latvijā esam divi augsta līmeņa pāri.»

«Ruslanam joprojām treniņos iet grūti, taču nu jau viņš spēlē labāk nekā Šanhajā un Prāgā. Viņam aklimatizācija pludmalei ir ilgāka, jo viņš ir vairāk zāles volejbolists. Ruslans lēni uzņem ātrumu, bet ātri brauc,» nosmej Aleksandrs.

Pirmajiem pretiniekiem - francūžiem - būs brāļi Sē, kuri regulāri spēlē Pasaules kausa posmu pamatturnīros, taču otrs pāris Francijai ir ārpus pasaules ranga 50-nieka. Ja Latvijas komanda pieveiks francūžus, tad pretī stāsies Šveice.

«Šveiciešiem gan nebūs Heijers/Ševaljē, kuri sarūpēja pārsteigumu Prāgas posmā, izcīnot bronzas medaļas. Taču Hoišers/Bellagvarda, manuprāt ir pat spēcīgāki, viņiem gandrīz izdevās pārspēt amerikāņus Rodžersu/Dalhauzeru,» stāsta Samoilovs.

Ja izdosies pieveikt arī Šveices komandu, tad cīņā par vietu Kontinentālā kausa finālposmā, pretī, visticamāk, stāsies Krievija. 

Finālposms notiks nākamajā gadā un tajā tiks izspēlēta vienīgā ceļazīme uz Londonas olimpiskajām spēlēm. Tomēr uz finālposmu varēs tikt arī tās komandas, kas Kazaņā paliks no otrās līdz piektajai vietai, taču tad būs jācīnās trešā posma turnīrā.

Latvijas komandas plāns ir vienkāršs - ja uz Londonu abiem pāriem neizdosies tikt pēc pasaules ranga, tad Kontinentālais kauss būs lieliska iespēja uz olimpiskajām spēlēm tomēr sūtīt divus Latvijas duetus.  

Sarežģītāks uzdevums būs Latvijas sieviešu komandai, kurā nav divu vienlīdz meistarīgu duetu, tādēļ atbildības nasta gulsies uz Minusas/Jursones pleciem. Pirmajā kārtā ceturtdien latvietēm būs jātiekas Kipras komandu, bet otrajā kārtā minētās dueļa uzvarētājas jau gaidīs Krievija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu