Plūdos Bosnijā un Serbijā gājuši bojā jau vismaz 43 cilvēki (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Plūdos, kas piemeklējuši Rietumbalkānus, Bosnijā un Serbijā gājuši bojā vismaz 43 cilvēki un tūkstošiem cilvēku evakuēti, svētdien paziņojušas varasiestādes.

Viens cilvēks gājis bojā arī Horvātijā.

Bosnijā vien Dobojā, kas atrodas Bosnijas-Hercegovinas ziemeļos, gājuši bojā vismaz 20 cilvēki.

Vēl septiņi cilvēki gājuši bojā citviet valstī.

Tikmēr Serbijā plūdos dzīvību zaudējuši vismaz 16 cilvēki, tostarp Obrenovacā atrasti 12 cilvēku līķi, paziņoja Serbijas premjerministrs Aleksandrs Vučičs.

Pilsēta, kas atrodas 30 kilometrus uz dienvidiem no Belgradas, ir viena no visvairāk cietušajām apdzīvotajām vietām Serbijā.

Ziņu aģentūras «Reuters» fotogrāfs ziņoja, ka viss Obrenovacas centrs atrodas divus līdz trīs metrus zem ūdens.

Varasiestādes devušas rīkojumu evakuēt visus pilsētas iedzīvotājus.

Bosnijā līdz šim evakuēti aptuveni 10 000 cilvēku, bet Serbijā evakuēto cilvēku skaits sestdienas vakarā sasniedz 20 000.

Palīgā plūdos cietušajiem reģioniem devušās glābēju komandas no Krievijas, Eiropas Savienības (ES) un kaimiņvalstīm, atklāja varasiestādes.

Arī serbu tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs sestdien sociālajā tīklā «Facebook» aicināja paust atbalstu un solidaritāti viņa tautai.

Džokovičam «Facebook» ir vairāk nekā četri miljoni sekotāju.

Jau vēstīts, ka ciklons, kas kopš otrdienas virzās pāri Balkāniem, atnesis nepieredzēti spēcīgas lietusgāzes, un varasiestādes vēsta, ka ūdens daudzums, kas nolijis uz vienu kvadrātmetru, vietām sasniedzis 210 litrus.

Savas upē, kas plūst caur Serbiju un Horvātiju, ūdens līmenis Serbijā sestdien sasniedza rekordu un sagaidāms, ka šodien ūdens līmenis turpinās kāpt.

Belgradā naktī uz svētdienu tūkstošiem brīvprātīgo pildīji smilšu maisus, lai uzceltu aizsargvalni Savas upes krastos.

Serbijas amatpersonas ir nobažījušās arī par valsts lielākās atomelektrostacijas iespējamo applūšanu.

Nikola Teslas atomelektrostacija atrodas Savas upes labajā krastā aptuveni 40 kilometrus uz dienvidrietumiem no Belgradas.

Serbijas premjerministrs paziņojis, ka valdība dara visu iespējamo, lai pasargātu atomelektrostaciju.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu