Pļuščenko gūst pārliecinošu panākumu «Volvo Open» īsajā programmā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Leģendārais krievu daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Rīgā notiekošo «Volvo Open» sacensību īsajā programmā.

Pļuščenko savā slidojumā iekrāja 82,34 punktus, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts no 21 sportista.

Otrajā un trešajā vietā ierindojās vēl divi daiļslidotaji no Krievijas - Aleksandrs Petrovs (73,77) un Žans Bušs (71,78).

Piektdien sportisti sacentīsies izvēles programmā.

Kā zināms, Pļuščenko sacensībās Rīgā piedalās, lai iegūtu dalībai Soču olimpisko spēļu izvēles programmā nepieciešamos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) punktus. Īsajā programmā krievu sportists minimumu jau izpildīja šī gada Eiropas čempionātā, taču izvēles programmā viņš to vēl nav izdarījis, jo savainojuma dēļ šajā programmā Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalījās.

Slavenajam krievu daiļslidotājam sacensības Rīgā ir pirmās desmit mēnešu laikā.

«Volvo Open» sacensībās dažādās vecuma grupās startē kopumā ap 500 sportistu. Rīkotāji prognozē, ka no «Volvo Open» sacensību dalībniekiem Soču Olimpiādē startēs vairāk nekā desmit daiļslidotāji.

Sacensības Rīgā notiks līdz svētdienai. Tās uz ārzemēm pārraidīs četri līdz pieci televīzijas kanāli.

Kā ziņots, pēc Turīnas Olimpiādes 2006.gadā Pļuščenko nolēma beigt profesionālo karjeru, bet vēlāk atgriezās, lai gatavotos startam 2010.gada Vankūveras spēlēs. Tagad Pļuščenko plāno beigt startēt pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Krievu sportists 2006.gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 2002. un 2010.gadā viņš izcīnīja sudrabu. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis septiņas reizes, par pasaules - trīs reizes.

Leģendārais sportists Rīgā uz ledus izies ceturtdienas īsajā programmā un piektdienas izvēles programmā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu