PMLP nodaļās veidojas garas rindas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lielākajās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās pēdējās nedēļās veidojas garas rindas, jo cilvēki steidz nomainīt personu apliecinošos dokumentus, kuriem beidzies derīguma termiņš, turklāt daudziem jauni dokumenti nepieciešami vasaras ceļojumiem kopā ar bērniem.

Kā aģentūru LETA informēja PMLP Personu apliecinošu dokumentu departamenta Pasu nodaļas vadītāja Dzintra Peneze, šajās dienās ļoti lielas rindas vērojamas visās pārvaldes Rīgas nodaļās un arī nodaļās, kas izvietotas lielākajās Latvijas pilsētās, piemēram, Liepājā. «Tā ir PMLP ikdiena vasaras sezonā,» atzina Peneze.

Kā objektīvo iemeslu lielajām rindām viņa minēja to, ka daudziem cilvēkiem šajā laikā beidzas derīguma termiņš pasēm, jo pirmās Latvijas pases sāka izsniegt 1992.gadā, pēc desmit gadiem - 2002.gadā - tām beidzās derīguma termiņš, savukārt šogad derīguma termiņš atkal beidzas 2002.gadā izsniegtajām pasēm.

Savukārt subjektīvais iemesls lielajām rindām esot tāds, ka vasara ir ceļošanas sezona un arvien vairāk cilvēku grib doties ceļojumos ārpus Latvijas. Saskaņā ar PMLP novērojumiem, šogad tādu cilvēku nenoliedzami ir vairāk. «Turklāt ļoti daudz dokumentus vēlas saņemt vecāki saviem bērniem un ceļot kopā ar viņiem,» piebilda Peneze.

Uz jautājumu, vai lielajām rindām varētu būt saistība ar PMLP darbinieku masveida došanos atvaļinājumos, Peneze atbildēja noliedzoši. «Nav tādas «masveida iešanas atvaļinājumos». Visas darbstacijas strādā, bet papildus darbstacijām nodaļās fiziski nav vietas un papildus darbiniekiem valstij nav finansējuma,» sacīja PMLP Pasu nodaļas vadītāja.

Pēdējā laikā ik dienu jaunai pasei piesakās 1000-1500 cilvēku, bet personas apliecībai jeb elektroniskajai identifikācijas kartei (eID) - 500-700 cilvēku. No 1.aprīļa līdz jūnija beigām PMLP pavisam bija izsniegusi aptuveni 20 000 personas apliecību, savukārt no gada sākuma līdz jūnija beigām bija izsniegti 99 000 pasu.

«Cilvēkiem vai nu jābūt pacietīgiem un jāpagaida rindās, vai arī jābrauc uz pārvaldes «mazajām nodaļām», piemēram, Talsiem, Alūksni, Ludzu, Cēsīm, vai arī par jaunu personu apliecinošu dokumentu jāpadomā laicīgāk - rudenī vai ziemā,» ieteica Peneze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu