Policija aiztur Gavrilova slepkavības līdzdalībnieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policija (VP) atklājusi pagājušā gada pavasarī nošautā 35 gadus vecā Maksima Gavrilova lietu. Nogalinātais savulaik bija iesaistīts lietā par grautiņa sarīkošanu Latvijas Nacionālās sporta skolas telpās.

Gavrilovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots pagājušā gada 5.martā, Rīgā, Valdeķu ielā.

VP preses pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA apstiprināja, ka jūlija vidū aizdomās par līdzdalību šajā noziegumā aizturēta kāda 1981.gadā dzimusi agrāk tiesāta persona. Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Kriminālprocess šajā lietā tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma 118.panta 5.punkta - par slepkavību, ja to izdarījusi organizēta grupa. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, 1975.gadā dzimušais Gavrilovs, kas savulaik, iespējams, bijis saistīts ar Pārdaugavas kriminālo grupējumu, pērn 5.martā ap plkst.22 tika atrasts Valdeķu ielā ar vairākām šautām brūcēm. Gavrilovs bija novietojis automašīnu stāvvietā un devies uz mājām. Pie mājas viņam uzbruka nezināms uzbrucējs, kurš izdarīja vairākus šāvienus.

No gūtajiem ievainojumiem vīrietis notikuma vietā nomira.

Kā ziņots, Gavrilovs savulaik tika minēts saistībā ar grautiņa rīkošanu Latvijas Nacionālās sporta skolas telpās Rīgā, Skanstes ielā. Lietā bija apsūdzēts «Inserviss Group» Kredītdaļas analītiķis Anatolijs Anikejevs un uzņēmuma Informācijas un analītiskās daļas priekšnieks Gavrilovs. Pēc apsūdzības izrietēja, ka grautiņā piedalījušies aptuveni 20 cilvēki, no kuriem noskaidroti tikai divi.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa abus apsūdzētos attaisnoja.

Kā iepriekš, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, vēstīja laikraksts «Čas», grautiņš, iespējams, tika sarīkots līzingā iegādātas automašīnas dēļ.

Bokseri, kuriem ar beisbola nūjām un pistolēm uzbrukts sporta skolas telpās, bijuši ar kriminālajām aprindām saistītā Valērija Burnova grupējuma pārstāvji. Viņi iepriekš līzingā iegādājušies automašīnu «Mercedes Benz 500», taču pārtraukuši veikt ikmēneša maksājumus un arī auto nav atdevuši.

Šāda klientu rīcība likusi «ķerties pie alternatīvām ietekmēšanas metodēm», tolaik rakstīja «Čas».

Ziepniekkalnā nošautais Gavrilovs esot bijis iesaistīts konfliktā ar kriminālo autoritāti Juriju Polkovņikovu, kas kriminālajās aprindās esot zināms ar vārdu Polkoša, savulaik ziņoja portāls «kompromat.lv».

Konflikts noticis pagājušā gada decembrī restorānā «Sumo». Gavrilovs ieradies uz tikšanos, lai runātu par 100 000 latu parāda atgūšanu no uzņēmēja, kurš bijis zem Polkovņikova «jumta».

Starp abiem sācies strīds, kura rezultātā pēc kautiņa Polkovņikovs nonācis slimnīcā.

«Kompromat.lv» kāds kriminālistikas eksperts skaidroja, ka šādi konflikti tiek atrisināti nežēlīgi, lai mācību gūtu daudzi. Pēc konflikta abi grupējumi vācot nepieciešamo informāciju, to analizējot un izstrādājot dažādus scenārijus. Tika prognozēts, ka iznākums būšot viens: Rīgā paliks vai nu Polkovņikovs, vai nu Gavrilovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu