Policija aizturējusi pusaudžus, kas draudēja uzspridzināt veikalu Dobelē (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CherryPoint, CC BY-NC-SA 2.0

Likumsargi Dobelē aizturējuši vairākus pusaudžus, kuri draudēja uzspridzināt veikalu, portāls «Apollo» uzzināja Valsts policijā.

Pirmdien pulksten 19.30 Dobeles policijas iecirknis saņēma telefonisku informāciju, ka veikalā Dobelē, Muldavas ielā ievietots spridzeklis. Nekavējoši notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti, tika veikta iedzīvotāju evakuācija, sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti.

Uz veikalu nosūtītie patruļpolicijas darbinieki, jau ierodoties notikuma vietā pie veikala pamanīja četrus jauniešus, kuri varētu būt saistīti notikušajā un drīz jau tika noskaidroti vēl divi citi nepilngadīgie, kuri zvanījuši un snieguši šāda veida informāciju, jokojoties.

Abi jaunieši tika aizturēti - viens 14 gadu vecs un otrs 12 gadus vecs. Abi jau sastāv nepilngadīgo lietu uzskaitē. Policija uzsver, ka ar šādām lietām nedrīkst jokot, jo par šāda veida darbībām ir paredzēta kriminālatbildība, kura iestājas no 14 gadu vecuma, savukārt, ja nav vēl 14 gadi, tad piemēro audzinoša rakstura piespiedu līdzekli. Skolās un ģimenē ar bērniem ir jāpārrunā šīs lietas, ka ar šāda veida darbībām nedrīkst jokot, jo par to paredzēta atbildība.

Policija par notikušo uzsāka Kriminālprocesu pēc Krimināllikuma pēc 231.1 panta «Par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē», kas paredz sodu ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu