Policija brīdina iedzīvotājus par krāpniekiem uz ielām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Policija brīdina iedzīvotājus par to, ka Daugavpils ielās uzdarbojas krāpnieki, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne.

Krāpšanas shēma ir sekojoša: viens no krāpniekiem, ejot pa ielu, it kā nejauši pazaudē maku. Otrs līdzdalībnieks, ejot pakaļ, pievērš kāda garāmgājēja uzmanību pamanītam makam un piedāvā to apskatīties.

Tajā brīdī, kad atradēji apskata maku, pēc savas mantas atgriežas saimnieks un paziņo, ka viņa makā trūkst nauda. Līdzdalībnieks ļauj sevi pārbaudīt un uzrāda savu maku, arī cietušais, skaidri zinot, ka nav ņēmis svešu naudu, ļauj apskatīt savu maku.

Pēc brīža cietušais savā īpašumā neatrod vai naudu, vai kredītkarti – pēc laika no kredītkartes tiek noņemta nauda. Ir manīta tendence, ka krāpnieki savus upurus izvēlas bankomātu vai pasta nodaļu tuvumā, pieļaujot, ka cilvēkam līdzi ir skaidra nauda.
Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem! Neuzticēt nezināmām personām savas mantas un neuzķerties uz iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem.

Par līdzīgiem gadījumiem nekavējoties ziņot policijā 654-03302, 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu