Policija brīdina par ekskluzīvu preču krāpnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts Policija

Šonedēļ policija aizturējusi kādu vīrieti, kuru tur aizdomās par 8000 eiro vērta pulksteņa izkrāpšanu, portālu «Apollo» informēja Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Policistiem ir aizdomas, ka aizturētais vīrietis šādā veidā no iedzīvotājiem ir izkrāpis vēl citas ekskluzīvas preces, tādēļ policisti lūdz atsaukties cietušos.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka cietušais šā gada vasaras sākumā internetā ievietoja sludinājumu, ar kura palīdzību mēģināja pārdot pulksteni par 8000 eiro. Neilgu laiku pēc sludinājuma ievietošanas atsaucās pircējs, kurš vēlējās pulksteni apskatīt pirms iegādāšanās, tādēļ abi norunāja tikšanos.

Tikšanās laikā pircējs par pulksteni izrādīja interesi, taču uzreiz to neiegādājās, sakot, ka viņš vēlas vēl padomāt, tādēļ abi vēlāk tikās vēl divas reizes. Trešajā tikšanās reizē pircējs teica, ka caur banku esot pārskaitījis 8000 eiro un ka tuvāko divu dienu laikā banka ieskaitīs naudu pulksteņa īpašnieka kontā. Vīrietim, kurš pulksteni pārdeva, neradās aizdomas, ka klients varētu melot, tādēļ iedeva viņam pulksteni.

Dažas dienas vēlāk pulksteņa īpašnieks joprojām nebija saņēmis naudu savā kontā tādēļ zvanīja pircējam, kurš teica, ka notikusi kāda kļūda bankā, un apsolīja sazināties ar banku. Vēlāk cietušais vīrieti vairs nevarēja sazvanīt, saprata, ka ir apkrāpts un vērsās policijā.

Policisti par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 177. panta 1. daļas un noskaidroja iespējamo krāpnieku, kuru šā gada 12. septembrī aizturēja. Aizturētais ir dzimis 1980. gadā un jau agrāk ir tiesāts par krāpšanu. Noskaidrots arī tas, ka krāpnieks vērtīgo pulksteni ieķīlāja lombardā par 2500 latiem. Pulksteni policisti ir atguvuši un tas ir nonācis atpakaļ pie likumīgā īpašnieka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu