Policija brīdina - viltīgie sirmgalvju apkrāpēji nesnauž (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Policija brīdina, ka joprojām uzdarbojas telefonkrāpnieki. Likumsargi uzsver, ka ir svarīgi pabrīdināt vecāka gadagājuma cilvēkus par šāda veida krāpniecību.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Ance Rozīte, pirmdien plkst.19.20 kādai 1928.gadā dzimušai Stirnu ielas iedzīvotājai uz mājas telefonu piezvanīja nezināms vīrietis, kurš bez akcenta runāja krievu valodā.

Vīrietis stāstījis, ka sievietes radinieks izraisījis avāriju, taču lai viņš neiekļūtu nepatikšanās un, lai neuzsāktu krimināllietu ir nepieciešami 1000 lati. Pensionāre vīrietim atbildēja, ka viņai ir tikai 400 latu, taču krāpnieks arī ar to bija mierā. Krāpnieks ieradies pie sievietes mājās, paņēmis naudu un aizbraucis.

Vēlāk sirmgalve piezvanīja radiniekam, lai pārliecinātos par notikušo, un noskaidroja, ka ceļu satiksmes negadījums nemaz nav noticis un viņa ir apkrāpta. Par krāpšanu pensionāre paziņoja Rīgas Teikas iecirkņa darbiniekiem.

Policija norāda, ka vecāka gadagājuma cilvēki nereti naudu glabā un krāj mājās un krāpnieki to izmanto, iegūstot pensionāru uzticību. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecākus cilvēkus par riskiem uzglabājot lielas naudas summas mājās, tāpat pastāstīt par krāpniekiem.

Parasti krāpnieki darbojas ļoti viltīgi un zvana uz ļoti daudziem tālruņu numuriem, jautā par to vai cilvēkam ir brālis, māsa vai mazbērni un, saņemot apstiprinošu atbildi, norāda, ka radinieks nokļuvis nelaimē. Šādus zvanus krāpnieki bieži vien veic naktī, lai būtu lielāka iespēja apmānīt cilvēkus. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus pārliecināties par to, vai radinieks tiešām nokļuvis nelaimē. Tāpat saņemot šādus zvanus, kur kāds svešinieks pieprasa naudu, uzreiz ziņot par to policijai.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu