Policija izbeigusi kriminālprocesu par pūku izbēršanu Rīgas centrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde (RRP) šā gada 29.martā izbeigusi pērn oktobrī sākto kriminālprocesu par Rīgas centrā izbērtajām pūkām.

Process, kas tika sākts pēc Krimināllikuma 20.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību -, izbeigts, jo nebija noziedzīga nodarījuma sastāva, aģentūrai LETA teica RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis. Turklāt policijā arī nebija vērsusies neviena persona, kas būtu cietusi no pūku izbēršanas.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 24.oktobrī Rīgā, Lāčplēša ielā, starp K.Barona un Tērbatas ielu, iedzīvotājus pārsteidzis milzīgs pūku mākonis - pūkas biezā slānī bija uz ietves, aģentūrai LETA pastāstīja aculiecinieki.

Pa pūkām, kas vizuāli atgādina pabiezu sniega kārtu, steidza izvārtīties pat daži bērni. Vēlāk gan cilvēki sūdzējās, ka pūkas esot ļoti grūti dabūt nost no apģērba.

Internetā tika publiskots aculiecinieku uzņemts video, kurā bija redzams, kā no Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas jumta divi cilvēki no liela maisa uz ielas ber ārā pūkas, kuras pārklāj visu ietvi un ielas braucamo daļu. Cilvēku sejas gan nebija saskatāmas.

Pūkas bijušas no vairākiem tūkstošiem vilkuvāļu, kas uz Jaunā Rīgas teātra jumta maisā nogādātas no blakus ēkas.

JRT Reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde aģentūrai LETA sarunā gan pirms, gan pēc video publiskošanas toreiz uzsvēra, ka teātrim ar notikumu neesot nekādas saistības un teātris neesot zinājis, ka kaut kas tāds notiek. Vienīgais veids, kā nokļūt uz ēkas jumta, esot vai nu pa ugunsdzēsības trepēm, kas atrodas ēkas ārpusē, vai arī caur teātra bēniņiem. Teātra darbinieki kopā ar policiju esot apsekojuši ēkas iekšpusi, un secināts, ka caur bēniņiem uz jumta neviens nav nokļuvis, jo visas durvis esot aizslēgtas un darbiniekiem garām neviens neesot gājis.

Policijai tā arī neizdevās atrast personas, kuras pūkas izbēra un ar savām darbībām pārsteidza ļoti daudzus pilsētas iedzīvotājus un viesus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu