Policija izsūta kārtējo brīdinājumu - telefonkrāpnieki naski meklē upurus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde lūdz cilvēkus brīdināt savus tuviniekus un ziņot policijai par iespējamām pretlikumīgām darbībām, portālam «Apollo» pavēstīja VP pārstāve Jolanta Knīse.

«Esam vairākkārt informējuši un brīdinājuši iedzīvotājus, ka laiku pa laikam Latvijā, arī Kurzemē, sarosās ciniski krāpnieki, kuri zvana vecāka gadagājuma cilvēkiem, uzdodoties par policijas pārstāvjiem un informējot, ka radinieki iekļuvuši negadījumos. Lai «palīdzētu» radiniekiem izkļūt no «nepatikšanām», tiek pieprasīta konkrēta naudas summa,» norāda policija.

Viltvārži, piezvanot potenciālajiem upuriem, runā krievu valodā, saruna ir ilga, tās laikā tiek iegūts maksimāls daudzums informācijas, kura jau sarunas laikā tiek nodota trešajai personai. Tādā veidā tiek iegūts laiks un liegta iespēja sazināties ar it kā cietušo tuvinieku.

Šo informāciju policija īpaši aicina nodot krievu valodā runājošiem vecākajiem tuviniekiem, ģimenes locekļiem, kaimiņiem, iesakot tūlīt pēc šāda zvana saņemšanas sazināties ar minēto tuvinieku un tuvāko  policijas iecirkni, bet neielaisties garās sarunās ar zvanītāju.

Pēdējie krāpniecības gadījumi fiksēti Daugavpilī, taču, laiku pa laikam šādi «darboņi» uzrodas daudzviet Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu