Policija meklē 18 bērnus, kas pazuduši ilgāk par gadu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijas meklēšanā pašlaik ir 848 bez vēsts pazudušas personas, tostarp ilgāk par gadu pazuduši ir 18 bērni, liecina Valsts policijas dati.

No 848 pazudušajiem 199 ir bērni. No bērniem ilgāk par pieciem gadiem pazuduši ir septiņi, no trim līdz pieciem gadiem – divi, no gada līdz trim gadiem – deviņi bērni. No sešiem līdz 12 mēnešiem pazudis ir viens bērns.

Valsts policijas norāda, ka pārsvarā tiek meklēti nepilngadīgie, kas aizbēguši no internātiem, sociālās aprūpes centriem un citām iestādēm, kā arī no nelabvēlīgām ģimenēm. Pazudušo vidējais vecums ir 14 līdz 16 gadu.

Saskaņā ar Personu meklēšanas noteikumiem aktīvs pazudušo personu meklēšanas termiņš ir desmit gadu, bet, ja pazudušais bijis sasniedzis 70 gadu vecumu, – pieci gadi.

Termiņa atzīmes sasniegšana gan automātiski nenozīmē, ka persona vairs netiek meklēta. Datubāzēs joprojām ir atrodama informācija par pazudušo cilvēku, tāpat policija pārbaudīs ikvienu informāciju, kas dos norādes par cilvēka atrašanās vietu, paskaidroja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Informācija par pazudušajiem ir arī citu Eiropas valstu tiesībsargājošo iestāžu rīcībā, proti, dati ir ievadīti Šengenas informācijas sistēmā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka pēdējos piecos gados sabiedrības ievērību guvuši vairāki bērnu pazušanas gadījumi.

1990.gadā dzimušais Anrijs Andrejevs pazuda 2004.gada martā, kad Lielvārdē no Ausekļa ielas devās uz savu dzīvesvietu Lielvārdē, Lāčplēsī.

2005.gada 14.septembrī mājās Aizkraukles pagastā nepārnāca 1998.gadā dzimusī Laura Strazdiņa.

Savukārt 1990.gadā dzimusī Annamarija Indāne 2006.gada 22.septembrī izbrauca no Aizkraukles rajona Vecbebru tehnikuma, lai dotos uz savu dzīvesvietu Viesītes pagastā. Pēdējo reizi meitene redzēta Kokneses pagastā dzelzceļa stacijā.

Sabiedrību šokējošs bērna pazušanas gadījums notika 1998.gada jūlijā, kad Saldus pusē nezināms vīrietis ar velosipēdu nezināmā virzienā aizveda 1987.gadā dzimušo Daci Ramati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu