Policija neitralizē ASV kinoteātra šāvēja dzīvoklī uzstādītos spridzekļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV policija neitralizējusi spridzekļus, ko savā dzīvoklī bija uzstādījis slaktiņu jaunākās Betmena cikla filmas pirmizrādē Denveras priekšpilsētā Aurorā, Kolorādo štatā, sarīkojošais Džeimss Holmss, sestdien apliecināja vietējā policija.

«Visi bīstamie materiāli no objekta Parīzes ielā ir aizvākti,» apliecināja Auroras policijas pārvalde. Visi iedzīvotāji, kam bija dots rīkojums pamest rajonu, var atgriezties savās mājās, izņemot tos, kas dzīvoja tajā pat daudzdzīvokļu namā, kur Holmss.

Likumsargi apliecināja, ka viņi neitralizējuši visus bīstamos spridzekļus un detonatorus, kas bija metodiski uzstādīti dzīvoklī ar mērķi nogalināt policistus vai arī jebkuru citu cilvēku, kurš sadomātu ieiet Holmsa dzīvoklī.

Kā ziņots, 24 gadus vecais neiroloģijas doktorants Holmss Auroras kinoteātru kompleksā piektdien pusnakts pirmizrādes seansa laikā atklāja uguni uz skatītajiem vienā no pārpildītajām zālēm, kurā notika Betmena cikla jaunākās filmas «The Dark Knight Rises» («Tumšais bruņinieks atgriežas») pirmizrāde.

Saskaņā ar pēdējām ziņām slaktiņā 12 cilvēki tika nogalināti, bet 58 guva ievainojumus. Gandrīz visi cietušie tikuši sašauti, taču daži guvuši cita rakstura traumas izcēlušās panikas rezultātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu