Policija Rīgas parkos pieskatīs suņu īpašniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Pašvaldības policija, apsekojot pilsētas parkus, uzrunās suņu saimniekus, lai atgādinātu par viņu pienākumiem un atbildību attiecībā pret pašu mīluļiem, kā arī, lai informētu par dzīvnieku labturības noteikumos un Rīgas domes sabiedriskās kārtības noteikumos atrunāto, portālu «Apollo» informēja Inese Tīmane, Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Par suņu īpašnieku nevērīgu attieksmi pret apkārtējiem, pilsētas parkos izvedot pastaigā ģimenes mīluli, Rīgas Pašvaldības policija regulāri saņem sūdzības no iedzīvotājiem.

Iedzīvotāji savos iesniegumos un policijai sniegtajos izsaukumos ziņo par suņu īpašniekiem, kuri dzīvniekus dienas laikā pastaigā ved bez pavadas, par savā vaļā palaistiem dzīvniekiem, kuri bērnu rotaļu laukumos sabiedē bērnus un garāmgājējus, regulāri cilvēki sūdzas par suņu saimniekiem, kuri nesavāc pašu dzīvnieka atstātos ekskrementus.

Tādēļ īpašos reidos pilsētas parkos Rīgas Pašvaldības policija šonedēļ uzrunās suņu īpašniekus, kuri nepilda savus pienākumus un nenodrošina dzīvnieka turēšanu tā, lai tas netraucētu apkārtējos un atgādinās par dzīvnieku labturības noteikumu prasībām.

Saskaņā ar dzīvnieku labturības prasībām, pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas sunim jābūt pavadā jebkurā diennakts laikā.

Noteikumi atļauj pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suņa atrašanos bez pavadas zaļajā zonā un mežā, ja vien vietējā pašvaldība nav noteikusi vietas, kur, saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem, tas tomēr ir aizliegts.

Rīgas dome saistošajos Sabiedriskās kārtības noteikumos šādu aizliegumu ir paredzējusi. Rīgas pilsētas apstādījumos laikā no plkst. 7.00 līdz plkst. 23.00 (dienas laikā) vest pastaigā suni bez pavadas aizliegts. Izņēmums ir speciāli šim nolūkam ierīkotas un norobežotas teritorijas. Rīgā aizliegts arī vest suni pastaigā bērniem paredzētās rotaļu un izklaides vietās un sporta laukumos.

Par augstākminēto prasību nepildīšanu, kā arī par pašu dzīvnieka ekskrementu nesavākšanu, suņu īpašniekus var saukt pie administratīvās atbildības, brīdinot vai uzliekot naudas sodu fiziskajām personām no pieciem līdz divsimt piecdesmit latiem.

Administratīvā pārkāpuma lietas par minētajiem pārkāpumiem izskata, kā arī sodu piemēro Pārtikas un veterinārais dienests un pašvaldību administratīvās komisijas.

Rīgas Pašvaldības policija suņu saimniekus aicina - parūpējieties par savu ģimenes mīluli, tīru vidi un apkārtējo cilvēku drošību!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu