Policija: Saistībā ar eiro ieviešanu fiksēts pirmais krāpšanas gadījums (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmā eiro ieviešanas nedēļa Latvijā aizvadīta bez būtiskiem drošības apdraudējumiem, tomēr likumsargi fiksējuši arī vairākus, iespējams, eiro viltojumus. Vēl policija atklāj, ka krāpnieku slazdā iekritusi kāda pensionāre.

Šobrīd Valsts policijas redzeslokā nonākuši atsevišķi gadījumi, kad apgrozībā parādījušās, iespējams, viltotas eiro banknotes, kā arī konstatēts viens krāpšanas gadījums.

Iespējams viltotās eiro banknotes pēc naudas nodošanas ir konstatētas degvielas uzpildes stacijā un veikalā Rīgā, kā arī bankas filiālē Cēsīs.

Savukārt no krāpniekiem cietusi kāda 65 gadus veca sieviete. Valsts policijā vērsusies sieviete, kura pastāstīja, ka gada sākumā viņai pa telefonu piezvanīja vīrietis, kurš uzdevās par bankas pārstāvi un piedāvāja palīdzību latu samainīšanai uz eiro. Uzticoties krāpniekam, sieviete nosauca viņam savus elektroniskās bankas kodus. Jau krietni vēlāk sieviete konstatēja, ka no viņas bankas konta pazudusi pensija 281 eiro.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, policija eiro ieviešanas gaitā ir apzinājusi visus iespējamos drošības riskus un rūpīgi tiem gatavojusies jau ļoti laicīgi. Policijas darbinieki visā Latvijā joprojām strādā pastiprinātā režīmā, lai naudas pārejas posms būtu drošs visiem iedzīvotājiem un komersantiem. Jau sākot no 27.decembra policija īpašu uzmanību pievērš vietām, kur sastopama lielāka naudas plūsma- kredītiestādēm, bankomātiem, Latvijas pasta filiālēm un citām vietām, kur koncentrējas lielas naudas summas. Šajā darbā tikai decembra mēnesī bija iesaistīti 3569 policijas darbinieki.

Policijas rīcībā ir vairāk nekā 100 detektori, kas operatīvi ļauj noteikt, vai eiro banknote nav viltota. Šādus detektorus iegādājušies arī virkne uzņēmēju- ne vien lielie tirdzniecības tīkli, bet arī mazās un vidējās tirdzniecības vietas un tirgi, norāda policijā.

Valsts policija vēlreiz atgādina - neskatoties uz to, ka šobrīd konstatēto pārkāpumu skaits ir niecīgs, likumsargi aicina iedzīvotājus nezaudēt modrību un atcerēties dažus nosacījumus, kas palīdzēs izvairīties no nepatīkamām situācijām.

Nekādā gadījumā nemainiet naudu pie svešinieka. Mainiet to pasta nodaļā vai bankā!!!

Nevienam neatklājiet savus personas vai maksājumu kartes datus! Atcerieties, ka bankas nekad nepārbauda Jūsu konta stāvokli vai drošību, prasot telefoniski nosaukt datus!

Neuzglabājiet mājās lielas naudas summas! Nestāstiet citiem par saviem ietaupījumiem vai plāniem, kad un kur gatavojaties naudu mainīt.

Neturiet makā lielas naudas summas! Pēc maiņas naudu noglabājiet apģērba iekškabatās!

Uzmanieties no kabatzagļiem! Ja pie Jums atrodas liela naudas summa, izvairieties no braukšanas sabiedriskā transportā, neejiet uz veikalu vai tirgu!

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu