Policijā sūdzas par piekaušanu dzīvojamo māju kooperatīva sapulcē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zaveqna, CC licence

Valsts policijas Rīgas reģionālajā pārvaldē vērsies rīdzinieks Vladimirs Galočkins, kurš apgalvo, ka ticis piekauts dzīvojamo māju kooperatīva «Jubilejas» dalībnieku sapulcē.

Kā raksta laikraksts «Čas», tieši Galočkins vadījis cīņu, lai panāktu, ka Rīgas apgabaltiesa atceļ dzīvojamo māju kooperatīvā paaugstinātās apsaimniekošanas maksas. Šī tiesas sprieduma rezultātā kooperatīvam saviem dalībniekiem būtu jāatmaksā teju miljons latu. Kooperatīvā, kurā ir aptuveni 2500 ģimeņu, 2008.gada vasarā notikusi kopsapulce, kurā nolemts gandrīz trīskāršot apsaimniekošanas maksu - no 8,27 līdz 21,66 santīmiem par kvadrātmetru. Šī paaugstinātā apsaimniekošanas maksa arī tikusi iekasēta.

Ar kopsapulces lēmumu nebija apmierināti vairāki kooperatīva dalībnieki, kuri vērsās tiesā, norādot, ka nav ielaisti kopsapulces norises vietā un nav varējuši balsot pret šo nepopulāro lēmumu. Kā iemesls liegumam piedalīties kopsapulcē minēts tas, ka šiem iedzīvotājiem uz to brīdi bijuši parādi. Pirmajā tiesu instancē - rajona tiesā - sūdzības iesniedzēji cietuši sakāvi, bet apelācijas tiesa lēmusi savādāk, nolemjot, ka kooperatīvam jāatmaksā iedzīvotājiem šajā laika posmā iekasētā papildu apsaimniekošanas maksa.

Kooperatīvs 18.maijā bija sasaucis kopsapulci, lai lemtu par šo tiesvedību. Uz sapulci devies arī Galočkins, kurš arī šoreiz sapulcē nav ielaists. Pēc pensionāra stāstītā, viņš tomēr centies tajā iekļūt, kā rezultātā viņam uzklupuši apsardzes darbinieki, kuri viņu esot žņauguši un viņa galvu vairākas reizes esot atsituši pret sienu. Tad pensionārs esot sabrucis uz grīdas, kur viņam iespēris vēl viens apsardzes darbinieks, kā rezultātā Galočkins zaudējis samaņu un atjēdzies jau mediķu aprūpē. Mediķi apliecinājuši, ka Galočkins guvis iekšējo orgānu sasitumus un smadzeņu satricinājumu.

Kooperatīva vadība un apsargi Galočkina stāstīto par notikušo noliedz - pats pensionārs esot uzprasījies uz kašķi un pirmais palaidis rokas. Cīņas karstumā varbūt arī viņš guvis kādu traumu, taču slikti Galočkinam esot palicis, jo, kā jau pensionāram, viņam vienkārši esot vājāka veselība. «Krāpnieks un provokators. Cenšas «norakt» kooperatīvu,» Galočkinu raksturojusi kooperatīva vadītāja Olga Pribitoka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu