Policija un glābēji izplata atgādinājumu saistībā ar gaidāmo vētru (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ewanmcdowall, CC BY-NC 2.0

Saistībā ar šajās dienās gaidāmo vētru Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvalde izplatījusi atgādinājumu, ka iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un jāievēro piesardzība.

Policija atgādina, ka vētras laikā iespējami elektropārvades un sakaru līniju bojājumi, ūdens padeves traucējumi, koku nogāšanās uz ietvēm un ielu braucamās daļas, ēku un būvju konstrukciju bojājumi, kā arī ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā. Tādēļ pašvaldības policija veic regulārus upes ūdens līmeņa novērojumus, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi informētu un palīdzētu applūstošo teritoriju iedzīvotājiem.

Glābēji atgādina, ka vētras laikā nav vēlams bez īpašas nepieciešamības uzturēties ārpus telpām, jāpārbauda, vai ir aizvērti logi un bēniņu lūkas, jānostiprina priekšmeti uz balkoniem.

Vētras laikā ieteicams neuzturēties un nenovietot transporta līdzekļus zem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem, elektropārvades līnijām. Ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai cits negadījums, jāzvana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Jau ziņots, ka tuvākajās dienās laika apstākļus Eiropas ziemeļos noteiks aktīvs ciklons, daudzviet gaidāmas stipras vēja brāzmas. Ceturtdien vakarā un naktī uz piektdienu Kurzemes dienvidrietumos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 25-28 metrus sekundē (m/s). Vēja brāzmas līdz 20-22 m/s ir gaidāmas arī Vidzemē līča piekrastē, pārējā teritorijā vēja brāzmu spēks nepārsniegs 15-18 m/s.

Piektdiena teritorijas lielākajā daļā būs vējaina, tomēr ļoti spēcīgas vēja brāzmas nav gaidāmas. Pēcpusdienā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, jūras piekrastē tas no jauna brāzmās sasniegs 20-22 m/s, naktī uz sestdienu pat 25-26 m/s.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu