Policija: Uz Latvijas ceļiem atsāks darboties fotoradari (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien Valsts policija (VP) ir panākusi vienošanos ar komersantu «V-traffic» (iepriekš KS «Vitronic Baltica un partneri») par pagaidu vienošanās noslēgšanu fotoradaru darbības nepārtrauktības nodrošināšanai, portāls «Apollo» uzzināja Iekšlietu ministrijā.

Vienošanās noslēgta uz diviem mēnešiem, proti - uz laiku, kas nav ilgāks par 2012.gada 31.decembri.

Footoradari atsāks darbību no sestdienas, 13.oktobra, pulksten 7.

Fotoradari patlaban tiks uzstādīti Rīgā un Rīgas reģionā, ņemot vērā gan satiksmes intensitāti, gan tumšos laika apstākļus un gājēju blīvumu, kā arī pēdējos traģiskos negadījumus ar bojā gājušajiem. Pārējos Latvijas reģionos pastiprināti vēl turpinās darbu ceļu policijas ekipāžas.

Pārejas posmā arī pārvietojamo radaru dislokācija būs pieejama Valsts policijas mājas lapā.

Vienošanās nosaka, ka «V –Traffic» nodrošina vismaz 12 stundu fotoradaru darbu, atbilstoši Valsts policijas norādītajām vietām, izņemot laiku, kad tie objektīvu iemeslu dēļ nav darbspējīgi.

«V –Traffic» apņemas nodrošināt, ka pakalpojuma sniegšanā pastāvīgi tiek izmantoti ne mazāk kā 20 fotoradari, par ko attiecīgas iknedēļas apliecinājumu «V-Traffic» iesniedz Valsts policijai.

Šobrīd ir noteikts minimālais fotoradaru skaits, jo daļa no tiem atrodas tehniskajā apkopē. No brīža, kad tie «atgriezīsies ierindā», to skaits palielināsies.

Mēneša maksājuma apmēru saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem veido 35%, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, no iepriekšējā mēneša faktiskajiem ieņēmumiem valsts budžetā par izdarītajiem pārkāpumiem, kas fiksēti ar fotoradariem.

Valsts policija neveiks komersantam nekādu citu samaksu papildus Vienošanās noteiktajam 35% maksājumam.

Par katru konstatēto pārkāpumu, ja tas netiks savlaicīgi novērsts, Valsts policijai ir tiesības pieprasīt no «V-Traffic» līgumsodu 200 latu apmērā.

Policija ir tiesīga izbeigt vienošanos pirms tās darbības termiņa beigām, ja komersants septiņu dienu laikā pēc policijas rakstiska brīdinājuma nav novērsis Vienošanās paredzēto saistību neizpildi.

Tāpat policija ir tiesīga jebkurā brīdī vienpusēji izbeigt Vienošanos 10 dienas iepriekš par to paziņojot «V-Traffic».

Vienošanās var tikt izbeigta arī pusēm savstarpēji vienojoties.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu