Policija uzskata, ka poļu fanus, kuri izdarījuši administratīvos pārkāpumus, ir iespējams sodīt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) uzskata, ka, pamatojoties uz starptautiskajiem līgumiem, par izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem var sodīt Polijas futbola fanus, kuri pagājušajā nedēļā Liepājā bija ieradušies uz «Liepājas metalurga» un Varšavas «Legia» futbola komandu spēli, intervijā «Rietumu Radio» atzina VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds.

Viņš nevarēja pateikt, cik administratīvo lietu ir ierosināts, norādot, ka tas vēl tiekot vērtēts. Kopumā saistībā ar poļu faniem esot reģistrēti 15 dažādi pārkāpumi, kurus Ešenvalds vērtē kā salīdzinoši vieglus.

«Nopietni kriminālpārkāpumi netika pieļauti,» sacīja policijas pārstāvis, uzsverot, ka, salīdzinot ar poļu fanu izdarībām citās valstīs, Liepājā viņu viesošanās aizritējusi mierīgi. «Policija bija gatavojusies daudz nopietnākiem notikumiem,» piebilda VP pārstāvis.

Viņš pateicās liepājniekiem, kuri sekojuši policijas aicinājumam un nav pakļāvušies viesu provokācijām, kā arī laicīgi informējuši likumsargus par novērotajiem pārkāpumiem. Ešenvalds neizslēdz, ka ir bijuši likumpārkāpumi, par kuriem policija nav informēta.

Policijas pārstāvis arī atzina, ka pagājušās nedēļas futbola spēle likumsargiem bijusi laba mācība, kas noderēs nodrošinot kārtību līdzīgās situācijās nākotnē.

Savukārt Liepājas fanus, kuri dosies uz abu komandu otro spēli, kas notiks Varšavā, Ešenvalds aicināja būt piesardzīgiem, jo Polijā komandas fanu būšot ievērojami vairāk.

Kā ziņots, saistībā ar Polijas futbola kluba «Legia» līdzjutēju ālēšanos Liepājā reģistrēti 14 incidenti un aizturēti 16 cilvēki, tostarp arī vairāki vietējie iedzīvotāji. Polijas kluba līdzjutēji aizturēti pārsvarā par petaržu spridzināšanu pilsētā un māju apķēpāšanu, savukārt Latvijas iedzīvotājus policija aizturējusi par Polijas viesu automašīnu riepu pārduršanu un mēģinājumiem pārmācīt Polijas viesus.

Pirms spēles daudzskaitlīgie poļu fani ālējās Kurzemes pilsētā, apķēpājot ēku sienas, publiski lietojot alkoholu un nokārtojot dabīgās vajadzības, kā arī spridzinot pirotehniku.

Saistībā ar poļu fanu viesošanos Liepājā kārtības nodrošināšanai tika iesaistīti papildspēki, tostarp arī policijas specvienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu