Policijas amatpersonu aiztur par neizpaužamu ziņu izpaušanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par neizpaužamu ziņu izpaušanu, saņemot par to samaksu, aizturēta Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Ķengaraga iecirkņa amatpersona, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Sintija Virse.

Viņa informēja, ka VP Iekšējās drošības birojs (IDB) amatpersonu aizturēja 18.maijā Rīgā un, kā noskaidrots izmeklēšanā, tā apmaiņā pret kukuli 70 latu apmērā izpauda informāciju no sev dienesta lietošanai pieejamām datu bāzēm.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 1.daļas «Par kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona izmantojot savu dienesta stāvokli», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem vai bez tā un 329.panta «Par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta vai kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu», kas paredz sodu ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VP IDB tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu