Policijas šefs pārliecināts, ka Imantas pedofilu izdosies aizturēt (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis ir pārliecināts, ka policijai izdosies aizturēt pedofilu, kurš Imantā pastrādājis dzimumnoziegumus pret četrām mazām meitenēm.

«Es esmu pārliecināts, ka viņu noķers. Ja šī persona nav aizturēta pirmās dienas laikā pa karstām pēdām, tad tas automātiski nenozīmē, ka viņa netiks aizturēta,» aģentūrai LETA teica Ķuzis.

Ķuzis norāda, ka līdzīgas lietas jau agrāk bijušas viņa praksē un noziedznieka aizturēšana ir tikai laika jautājums.

VP priekšnieks vēlreiz atgādināja, ka nozieguma vietā atrastie DNS paraugi līdz šim nav sakrituši ar datubāzēs esošajiem paraugiem. Tas nozīmē, ka noziedznieks nav agrāk tiesāts.

Patlaban ārvalstu palīdzība nav nepieciešama, taču nepieciešamības gadījumā ir iespējams Eiropas mērogā apmainīties ar DNS paraugiem un pieslēgties attiecīgām datu bāzēm.

Policija jau iepriekš neizslēdza, ka noziedznieks mēģinājis mainīt izskatu vai pametis Rīgu.

Jaunais vīrietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie.

Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu