Policists pastāsta par «baltiešu mafijas» noziegumiem Vīscbīčā, kurā dzīvoja nogalinātā Alisa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Alkohola izraisīti kautiņi, tukšo alus bundžu atstāšana uz ielas, satiksmes noteikumu pārkāpumi – ja var ticēt vietējo likumsargu stāstītajam, šādi ir noziegumi, kurus Visbīčas pilsētā visbiežāk pastrādā britu dzeltenās preses izslavētā «baltiešu mafija», vēstīts laikraksta «Diena» reportāžā no Lielbritānijas pilsētiņas Vīsbīčas, kur dzīvoja nogalinātā Latvijas piederīgā Alisa Dmitrijeva.

«Ja nu austrumeiropieši tiešām šeit veido savu mafiju, viņiem tas izdodas ļoti labi, jo policija neko par to nezina,» smejas pilsētiņas mērs Džonatans Fārmers. Viņam piebalso vietējā policijas iecirkņa inspektors ar 16 gadu stāžu Robins Sizons: «Lai ko rakstītu «Daily Mail», pēdējos gados smago noziegumu skaits stabili samazinās. Ja organizētā noziedzība tiešām pastāv, man tam nav nekādu pierādījumu.»

Izrādās – arī pirms Austrumeiropas valstu iestāšanās Eiropas Savienībā šajā Anglijas nostūrī bijis daudz imigrantu. Daudzo apkārtnē esošo fermu un fabriku dēļ tas bijis nelegālās imigrācijas karstais punkts, un galvenā atšķirība tagad esot ne tik daudz imigrantu skaitā, cik tajā, ka viņi kļuvuši «legāli» un savu klātbūtni vairs neslēpj, ziņo laikraksts.

«Atceros, savulaik arestēju kādu kundzi no Lietuvas. Izrādījās, dzimtenē viņa bija ārste, bet šeit strādāja fermā. Jautāju – ko tā? Viņa atbild – Lietuvā ar ārsta algu ģimeni nevar pabarot, bet šeit pietiek un pāri paliek,» brīnījies Sizons.

Sizons tomēr arī atzinis: «Pārkāpumi parasti ir saistīti ar alkoholu. Visbīčā ir daudz tādu jaunu vīriešu, kuri pa trim četriem kopā īrē māju, viņiem nav ģimeņu un ir gana naudas izklaidēm, protams, ka kādas problēmas rodas.»

Viņš arī stāstījis, ka Vīsbīčā Krievijā ražotās cigaretes nav retums.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu