Policistus sadusmo Zaķa izteikumi televīzijā (599)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) paudusi sašutumu par «Vienotības» frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa izteikumiem Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!».

Zaķis intervijā, atbildot uz komentāru par darba samaksu policistiem 300 latu apmērā, sacījis: «Kas tā par manieri, mēģināt iestāstīt to, kas praksē nav! Jo, manuprāt, 300 latu algu policists saņem tad, ja viņš var teikt neko nedara.»

LIDA priekšsēdētājs Armands Augustāns norāda: «Ja Dzintars Zaķis painteresētos Valsts policijā (VP), kāds tad ir faktiskais atalgojums Valsts policijas amatpersonām, tad uzzinātu, ka VP ir amati, kā «kārtībnieks», bez kura policija un sabiedrība nevar iztikt. Šos amatus ieņem 1070 kārtībnieku un kuru atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir zem 300 latiem. VP ir jaunākie kārtībnieki ar atalgojumu zem 200 latiem. VP ir 1180 jaunāko inspektoru, kuru vairākuma atalgojums ir zem 300 latiem.»

Augustāns uzsver: «Pēc Zaķa teiktā var saprast, ka visi šie 2250 policijas amatpersonas neko nedara un par to vien saņem atalgojumu. Tādējādi Zaķis nepamatoti apvainoja žurnālistu Arni Blodonu, ka Blodons mēģina iestāstīt televīzijas skatītajiem to, kas praksē nav, ka policistiem neesot algas zem 300 latiem mēnesī, bet apvaino arī policijas amatpersonas kopumā.»

«Intervijā deputāts ieteica nodarboties ar karjeras izaugsmi, pašiem sevi pilnveidot, mācīties, attīstīties, lai iegūtu labāk apmaksātu darbu. Taču šādas iespējas policijas amatpersonām, līdzīgi kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, ir ļoti ierobežotas, jo jebkura pilnveidošana vai zināšanu ieguve prasa papildus izmaksas. Savukārt papildus darbs ārpus dienesta rada papildus spriedzi valsts dienestā, rada papildus slodzi gan pašai amatpersonai, gan tiem, kas nav nodarbināti papildus darbos,» norāda policistu pārstāvis.

LIDA uzskata, ka deputāts maldinājis sabiedrību, apgalvojot, ka ar esošo atalgojumu valsts dienestā un Valsts policijā pietiek, lai uzturētu sevi, ģimeni, lai pilnveidotos un mācītos.

Pat arī, ja amatpersona pilnveidojoties un iegūstot zināšanas, iegūt labi apmaksātu amatu nespēs, jo tādu faktiski valsts pārvaldes un Iekšlietu ministrijas sistēmā ir uz divu roku pirkstiem saskaitāmi, norāda arodbiedrībā.

LIDA cer, ka Saeima pievērsīs uzmanību zemajam atalgojumam Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām un darīs visu iespējamo, lai amatpersonas spētu nodrošināt sevi un savas ģimenes, strādājot vienā darbā, lai brīvajā no darba laikā sevi pilnveidotu un izglītotu, norāda Augustāns.

Tāpat arodbiedrība aicina Zaķi nākt klajā ar pašiniciatīvu, lai rosinātu būtisku algu paaugstinājumu visiem iekšlietu struktūrās esošiem, tā kā tas notika ar atsevišķu valdes locekļu algu paaugstinājumiem. LIDA arīdzan aicina Zaķi nolikt deputāta mandātu un uzsākt dienestu Valsts policijā, lai parādītu, kā ir jāstrādā, lai būtiski palielinātu atalgojumu.

Sākot no 11.minūtes.

Komentāri (599)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu