Polijā asus protestus izsauc Madonnas koncertam izraudzītais datums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijā asus protestus izraisījis popmūzikas leģendas Madonnas koncertam izraudzītais datums - 1.augusts -, kad tiks pieminēta Varšavas sacelšanās 68.gadadiena.

Katoļu grupa izveidojusi tīmekļa petīciju, pieprasot atcelt skandalozās amerikāņu mākslinieces koncertu.
Līdz otrdienai petīciju bija parakstījis jau 31 000 cilvēku.

Tikmēr Polijas Radio vēsta, ka koncerta datums netiks mainīts, taču pirms Madonnas uzstāšanās, kas iecerēta Varšavas Nacionālajā stadionā, tiks demonstrēta divarpus minūtes gara filma par Varšavas sacelšanos.

Ik gadu 1.augustā plkst.17 tiek ieslēgtas sirēnas un Varšavas iedzīvotāji ievēro minūtes klusuma brīdi, lai pieminētu brīdi, kad 1944.gada 1.augustā poļu nacionālās pretošanās kustības bruņotās vienības jeb «Armia Krajowa» (burtiski - «Tēvzemes armija») Varšavā uzsāka sacelšanos pret nacistiskās Vācijas okupācijas spēkiem.

«1.augusts Polijā ir piemiņas diena. Mēs izrādām cieņu tiem, kas izdzīvoja, un tiem, kas sacelšanās laikā gāja bojā. Mēs nepieļausim, ka tiek izrādīta necieņa pret mums svētiem simboliem,» teikts tīmekļa petīcijā.

Petīcijā arīdzan pausts nopēlums Madonnai par «uzbrukumu katoļticībai (..), par Jēzus Krista aizvainošanu, dedzinot krustus un valkājot ērkšķu kroni».

Jau ziņots, ka Madonnas uzstāšanās arī Francijā izraisīja pretrunīgus vērtējumus.

Francijas galēji labējā partija «Nacionālā fronte» (FN) grasās sūdzēt tiesā popmūzikas leģendu Madonnu, jo koncertā Parīzē viņa izmantojusi video, kurā redzama FN līdere Marina Lepēna ar svastiku uz pieres.

Video, kas tika izmantots kā fona materiāls dziesmai «Nobody Knows Me», Lepena redzama uz īsu brīdi ar svastiku uz pieres, bet jau nākamajā kadrā parādās vīrieša tēls, kas stipri atgādina nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru.

«MDNA» ir Madonnas devītā pasaules koncertturneja. Plānots, ka tā noslēgsies 2013.gada sākumā ar koncertu Austrālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu