Polijā pieprasa oficiālas reliģijas statusu Lidojošā spageti briesmoņa «kultam» (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/kenleewrites/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

 Polijā Lidojošā spageti briesmoņa baznīcas sekotāji pieprasījuši savu «kultu» reģistrēt kā oficiālu reliģiju, ziņo Polijas Radio.

Administrācijas un digitalizācijas ministrijai iesniegts attiecīgs pieteikums, un varasiestādēm tas jāizskata līdz mēneša beigām.

«Tāpat kā Oranžā alternatīva cīnījās ar komunismu, «pastafari» cīnās ar [katoļu baznīcas] klēra lielo ietekmi,» sarunā ar laikrakstu «Gazeta Polska Codziennie» norādīja parlamenta deputāts Armands Rifinskis, kurš pārstāv libertāriešu partiju «Palikota kustība» un ir viens no Polijas Lidojošā spageti briesmoņa baznīcas interneta vietnes uzturētājiem.

Tā dēvētā Oranžā alternatīvā kustība bija viens no Polijas antikomunistiskās pagrīdes novirzieniem, kas rīkoja publiskas akcijas, kurās tika izmantoti absurda elementi.

Antiklerikālās Palikota kustības frakcija šobrīd ir trešā lielākā Polijas parlamenta apakšpalātā.

Saskaņā ar «pastafari» doktrīnu pasauli radījis Lidojošais spageti briemonis (LSB). Šī «reliģiskā kulta» lūgšanas noslēdzas ar vārdu «r'amen», kas vienlaikus ir alūzija ar japāņu nūdeļu ēdienu «ramen» un kristiešu izmantoto «āmen».

Pastafari kustība radās ASV 2005.gadā pēc fizikas studenta Bobija Hendersona iniciatīvas. Viņš tādējādi protestēja pret Kanzasas pavalsts Izglītības valdes lēmumu iekļaut zinātņu priekšmeta saturā tā dēvēto kreacionisma teoriju.

Polijas konservatīvie politiķi prasību Lidojošā spageti briesmoņa kultu atzīt par oficiālu reliģiju jau nosaukuši par provokāciju, kas vērsta pret katoļiem.

«Mēs šos notikumus novērosim, jo to jau ir par daudz,» izteicies parlamenta deputāts Andžejs Javorskis, kurš pārstāv opozīcijā esošo konservatīvo partiju «Likums un taisnīgums».

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu