Polijā tomēr būs Lidojošā spageti briesmoņa baznīca (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Varšavas tiesa atcēlusi varasiestāžu aizliegumu reģistrēt Lidojošā spageti briesmoņa baznīcu kā reliģisku organizāciju, vēsta Polijas radio.

Tiesnesis Vladimirs Kovalčiks otrdien gan atzina, ka lēmums pieņemts procesuālu pārkāpumu dēļ, jo Administrācijas ministrija nebija devusi divu mēnešu papildtermiņu trūkstošo dokumentu iesniegšanai.

Pirmajā pieteikumā tā pat «nebija norādījusi uz šādas kļūmes esamību», uzsvēra Kovalčiks.

Lēmumu ar sajūsmu uzņēma tā saucamā pastafarisma sekotāji.

Bariņš pastafariešu otrdien bija pulcējies tiesas ēkas ārpusē, skandējot vārdu «makaroni» un citus saukļus.

Pastafari kustība radās ASV 2005.gadā pēc fizikas studenta Bobija Hendersona iniciatīvas. Viņš tādējādi protestēja pret Kanzasas pavalsts skolu valdes lēmumu iekļaut zinātņu priekšmeta saturā tā dēvēto kreacionisma teoriju.

Lidojošā spageti briesmoņa ticības pārstāvji apgalvo, ka neredzams citplanētietis, kas veidots no makaroniem un gaļas bumbiņām, esot radījis pasauli pēc «smaga dzerstiņa».

Lūgšanas viņi beidz ar vārdu «rāmen», atsaucoties uz populāru japāņu nūdeļu zupu.

Ekspertu grupa bija ministrijai norādījusi, ka «pastafarismam raksturīga pastāvošu doktrīnu, īpaši kristietības, parodēšana», tāpēc to nevar oficiāli reģistrēt kā reliģiju.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu