Polijas ĀM nosoda futbola līdzjutēju šovinistisko izlēcienu pret lietuviešiem (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Polijas Ārlietu ministrija izteikusi asu nosodījumu Poznaņas futbola kluba «Lech» līdzjutēju šovinistiskajam izlēcienam pret lietuviešiem ceturtdienas spēles laikā ar Kauņas «Žalgiri» no Lietuvas, vēsta Polijas Radio.

Sacensību pirmajā puslaikā «Lech» fani tribīnēs izvilka milzīgu plakātu ar vārdiem «Lietuviešu nekauņa, krīti ceļos poļu pana priekšā!», turklāt teksta pirmā daļa bija izkrāsota Lietuvas, bet nobeigums - Polijas karoga krāsās.

Ministrija savā paziņojumā izteikusi nožēlu par šo soli, nosaucot to par «skandalozu muļķības un nezināšanas izpausmi».

Kā ziņo Polijas mediji, «Lech» fanu izlēcienu nosodījusi arī Polijas Futbola federācija, bet Poznaņas pilsētas vadība steidzamā apspriedē nolēmusi sodīt klubu par līdzjutēju apkaunojošo uzvedību.

Portāls «Epoznan.pl» raksta, ka nākamajā spēlē stadiona otrā tribīne, kurā tika izvilkts minētais plakāts, paliks tukša. Šajā tribīnē parasti pulcējas paši uzticamākie vietējās komandas fani. Izdevums atgādina, ka papildu sankcijas par līdzjutēju huligānismu klubam var piešķirt arī Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Preses konferencē pēc apspriedes paziņots, ka saistībā ar šo incidentu sākta arī pirmstiesas izmeklēšana.

Fanu izlēciens saņēmis viennozīmīgu Polijas politiķu un sabiedrisko darbinieku nosodījumu. Šis vulgārais izlēciens visus «Lech» fanu kluba centienus vairot mūsu patriotismu brutāli «nolaidis atejas podā». (..) Izprotot, cik delikātas ir Lietuvas un Polijas attiecības, sāku just nicinājumu pret šiem cilvēkiem un no tā nekaunos,» portāls citē kustības «My Poznaniacy» pārstāvi Vlodzimežu Novaku.

Tikmēr Pilsoniskās platformas politiķis Mareks Sternaļskis atzinis, ka «Lech» fanu rīcība viņam bijusi pat sāpīgāka par kluba izkrišanu no eirokausiem. «Par laimi, lielākā daļa līdzjutēju parādīja augstu līmeni, pēc sacīkstēm ar ovācijām pavadot brašos lietuviešus,» viņš piebildis.

Poznaņas reģionālais ziņu portāls «Lepszypoznan.pl» atklāti atvainojies lietuviešiem par «Lech» fanu rīcību. «Lietuvieši, mēs lūdzam jums piedošanu par šo plakātu! Aiz tā stāv saujiņa futbola huligānu, bet pārliecinošs Poznaņas iedzīvotāju vairākums ar viņiem neidentificējas,» raksta izdevums.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu