Polijas izlases galvenais treneris Smuda atkāpjas no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra nepārvarēšanas sestdien no amata atkāpās Polijas futbola valstsvienības galvenais treneris Francišeks Smuda.

A apakšgrupas pēdējās spēļu kārtas mačā Polija ar 0:1 zaudēja Čehijai, tādejādi nespējot iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā. Uzreiz pēc savas komandas zaudējuma Smuda paziņoja par atkāpšanos no amata.

«Šīs simtprocentīgi ir mana ceļa beigas. Mans kontrakts beidzas pēc Eiropas čempionāta. Paldies, puiši,» acīmredzami vīlies Smuda teica intervijā Polijas televīzijai TVP.

«Mēs darījām visu, ko varējām. Diemžēl daudz kļūdījāmies piespēlēs,» norādīja Smuda. «Otrajā puslaikā mums nepārtraukti bija jācīnās, lai atgūtu bumbu.»

Smuda Polijas izlases galvenā trenera amatā atradās kopš 2009. gada.

Tikmēr Krievijas masu mediji novērojuši, ka viņu valstsvienības galvenais treneris Diks Advokāts čempionāta norises valsti Poliju atstājis atsevišķi no komandas. Nīderlandes futbola speciālists aizvadītajā naktī aizlidojis uz Amsterdamu.

Tāpat uzreiz pēc mača Poliju atstājis arī Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidents Sergejs Fursenko.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā apakšgrupā uzvarējusī Čehija sacentīsies ar B apakšgrupas otro spēcīgāko vienību, bet Grieķijai pretī stāsies B apakšgrupas uzvarētāja.

B apakšgrupas kopvērtējumā pēc divām kārtām pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Vācija, kurai ar trim punktiem seko Dānija un Portugāle, bet Nīderlande cīnās bez punktiem. Cerības sasniegt ceturtdaļfinālu joprojām saglabā visas valstsvienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu