Politiķis: bruņutransportierus ar Krievijas karogiem izmantojuši Ukrainas karavīri (187)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bruņutransportierus ar Krievijas karogiem Doņeckas apgabala Kramatorskas un Slavjanskas pilsētās trešdien izmantoja Ukrainas karavīri maskēšanās nolūkā, lai iekļūtu bruņotu separātistu kontrolētās karaspēka daļās, paziņoja Ukrainas parlamenta partijas «Tēvzeme» («Batjkivščina») frakcijas vadītāja pienākumu izpildītājs Sergejs Soboļevs.  

«Bija atklāts paziņojums .. Mūsu bruņotās vienības izmantoja partizānu metodi, lai iekļūtu tieši tajās daļās, kuras šodien kontrolēja Krievijas Federācijas militārās vienības un to finansētie separātisti,» preses konferencē paziņoja Soboļevs.

«Es uzskatu, ka par šo pasākumu ļoti ātri kļūs zināms, burtiski, vienas līdz trīs stundu laikā, un jūs sapratīsiet, ka tas faktiski bija pārrāvums, kuru šādā veidā nodrošināja mūsu vienības,» piebilda Soboļevs.

Viņš sacīja, ka šī informācija ir oficiāla un to viņam sniedzis aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs.

Pirms dažām stundām informācijas aģentūru AFP un «Reuters» žurnālisti ziņoja, ka Kramatorskas un Slavjanskas pilsētās trešdienas rītā iebraukuši bruņutransportieri ar Krievijas karogiem.

Savukārt Doņeckas portāls «OstroV» ziņoja, ka Kramatorskas pilsētā prokrieviski aktīvisti un bruņoti cilvēki bez pazīšanās zīmēm trešdienas rītā sagrābuši sešus Ukrainas bruņutransportierus, kuri piedalījās pretterorisma operācijā.

Komentāri (187)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu