Portālā «Draugiem.lv» aktīvi uzdarbojas ļaundari (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jypsygen, CC BY-NC-ND 2.0

Portālā «Draugiem.lv» tiek izsūtītas vēstules ar saiti uz portālam līdzīgu mājaslapu, bet pēc saites saņemšanas nobloķējas lietotāja profils, «Apollo» informēja kāds portāla lasītājs.

«Portālā «Draugiem.lv» saņēmu vēstuli ar saiti «http://draukiem.atwebpages.com/», nolēmu, ka tās ir kādu hakeru lamatas un gribēju par to ierakstīt brīdinājumu savā profila dienasgrāmatā, taču, pirms to paguvu izdarīt, tiku nobloķēts,» skaidro lasītājs. Arī par bloķēšanu sniegtā paskaidrojuma beigās uzrādoties iepriekšminētā saite.

Sazinoties ar «Draugiem.lv» runasvīru Jāni Palkavnieku, «Apollo» noskaidroja, ka šajā gadījumā noticis tā dēvēto pikšķerētāju uzbrukums, kas izveido portālam vizuāli līdzīgu mājaslapu, ar cerību, ka kāds to kļūdas pēc apmeklēs un ievadīs tajā savus datus. Pēc datu ievadīšanas pikšķerētāji piesavinās iegūtās paroles un no upura profila nosūta vēstules ar viltus profila saiti.

Pamanot aizdomīgas darbības vietne «Draugiem.lv» automātiski bloķē profilus, no kuriem varētu tikt izplatīta kaitnieciskās mājaslapas saite. Šajā gadījumā bloķēto profilu īpašniekiem jāsazinās ar portāla vadību un jāziņo par notikušo un profila darbība tiks, cik ātri vien iespējams, atjaunota.

Palkavnieks aicina «Draugiem.lv» lietotājus uzmanīties no šādām viltus mājaslapām un nekādā gadījumā neievadīt tajās savus datus.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu