Porziņģis: Kad pametu laukumu, Madrides «Real» līdzjutēji man aplaudēja (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Spānijas ACB līgas kluba Seviljas «Cajasol» 18 gadus vecais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar «Apollo» atcerējās savu līdzšinējās karjeras spožāko maču un pastāstīja par tuvākajiem plāniem.

Pirms nedēļas Porziņģis aizvadīja karjeras rezultatīvāko maču Spānijas čempionātā, izbraukuma spēlē pret vareno Madrides «Real» gūstot 20 punktus.

«Bija baigi forši uzspēlēt pret labāko komandu Eiropā. Viņi spēlē citā līmenī un puse no komandas varētu spēlēt NBA, turklāt gadu gaitā komanda ir ļoti saspēlējusies,» stāsta Kristaps. «Kad mača beigās dabūju piekto piezīmi, man pametot laukumu, mājinieku līdzjutēji aplaudēja

Interesanti, ka pirms šīs spēles jaunais basketbolists pirmoreiz gaidāmo maču «izreklamēja» sociālajā tīklā «Twitter», tādējādi šo spēli tiešraidē vēroja daudzi Latvijas basketbola līdzjutēji. «Pats gan pēc tam nelasīju, ko rakstīja masu mediji, tomēr tajā pašā tviterī draugi un paziņas šo to atsūtīja. Arī treneri bija apmierināti ar komandas sniegumu, jo, lai gan neuzvarējām, nospēlējām labu maču un cīnījāmies līdz pēdējām minūtēm pret komandu, kad Spānijā šosezon vēl nav zaudējusi.»

Sezonas otrajā pusē vismaz pēc statistikas aplūkošanas var secināt, ka Kristapa spēles laiks un sniegums kļuvis stabilāks.

«Tā tas patiešām ir. Treneris ar katru spēli uzticas arvien vairāk. Turklāt arī pats cenšos piedomāt, lai manā sniegumā nebūtu kritumu,» norāda Porziņģis. «Mača sākums joprojām ir svarīgs - ja spēle aiziet, tad tiec pie lielāka spēles laika. Taču tas attiecas uz visiem - kuram aiziet spēle, tas laukumā būs ilgāk.»

«Cajasol» komanda ar 13 uzvarām 26 spēlēs balansē uz ACB līgas izslēgšanas spēļu robežas, tomēr Kristaps atzīst, ka no kluba vadības nav izvirzīts uzdevums par katru cenu iekļūt play-off. «Galvenais ir katrā spēlē cīnīties par uzvaru un tad jau redzēsim, vai ar to pietiks. Spēlējam bez spiediena un tas ļauj būt atraisītiem.»

«Par gaidāmās vasaras plāniem neko daudz nezinu, bet esmu apņēmies spēlēt Latvijas U-20 izlases rindās. NBA draftam gan visdrīzāk šogad nepieteikšos,» atklāj Kristaps. «Tomēr jāskatās arī uz to, kā būs ar veselību, jo sezonas laikā ir uzkrājušās traumas - sāp gan pēda, gan celis, bet ceturtdien treniņā sastiepu potīti. Neskatoties uz to, ir jābūt gatavam sestdienas spēlei.»

Šovakar, plkst. 20.00 «Cajasol» basketbolisti savā laukumā uzņems «Gran Canaria» komandu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu