Porziņģis pievienojies Itālijas A sērijas komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis, Liepājas lauvas

Latviešu basketbolists Jānis Porziņģis noslēdzis līgumu ar Itālijas A sērijas komandu Soresinas «Vanoli Cremona», vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Zīmīgi, ka vēl svētdien portāls «sportando.net» ziņoja, ka tuvu līguma noslēgšanai tieši ar šo klubu ir cits latvietis Mareks Jurevičus.

30 gadus vecais Porziņģis pēc karjeras sākšanas Latvijā paguva uzspēlēt Lietuvas, Austrijas, Zviedrijas, Beļģijas un Ungārijas vienībās, bet 2006./2007. gada sezonā viņš pirmoreiz spēlēja A sērijā, kad Livorno «Tdshop.it» sastāvā izcēlās ar 7,5 punktiem un 2,8 bumbām zem groziem vidēji spēlē.

Turpmākajā karjerā Porziņģis vairākas sezonas aizvadījis Itālijas otrajā līgā, bet vienu sezonu viņš nospēlēja arī šīs valsts sestajā spēcīgākajā līgā. Savukārt pagājušajā sezonā Porziņģis ilgstoši nespēja atrast klubu Itālijā, tāpēc pievienojās savas dzimtās pilsētas komandai «Liepājas Lauvas», bet vēlāk pārgāja uz «Valmieru». Šajās abās komandās viņš bija viens no labākajiem spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā Itālijas augstākās līgas čempionātā «Vanoli Cremona» komanda ierindojās desmitajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu