Porziņģis: Spēles beigās neizpildījām nevienu no trenera uzdevumiem (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbolisti spēles beigās neizpildīja nevienu no galvenā trenera Nikolaja Mazura dotajiem uzdevumiem, pēc mača sarunā ar aģentūru LETA izteicās viens no valstsvienības līderiem Kristaps Porziņģis.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlase Rīgā notiekošajā Eiropas čempionātā svētdien dramatiskā mačā ar 56:57 piekāpās Spānijas izlasei, netiekot pie bronzas godalgām un turnīrā ieņemot ceturto vietu.

«Spēles beigās galvenais bija sākotnēji neļaut mest tālmetienus, bet pēc tam vajadzēja uzsist sodu,» atklāja Porziņģis. «Tomēr mēs neizpildījām nevienu no tiem. Pēdējā uzbrukumā neiemetu brīvu metienu. Gandrīz visu maču bijām vadībā un tikai beigās ļāvām viņiem pietuvoties."

Latviešu basketbolists atklāja, ka pēc sestdienas zaudējuma pusfināla mačā pret Horvātiju bijis grūti saņemties cīņai par bronzas godalgām. «Ja tā padomā, arī par bronzu spēlēt nav slikti. Tādai valstij kā Latvija četrinieks ir dižs sasniegums. Nākamajos divos gados būs jācīnās, lai ar U-20 izlasi atkātotu tās šī gada panākumus

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā no Tallinā notikušā Eiropas U-20 čempionāta Latvija izlase mājās pārveda vēsturiskas sudraba medaļas. Tā bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā.

«Sestdien cīņā pret Horvātiju neizdevās palīdzēt tik daudz, cik varēju. Sanāca slikta spēle, pats pēc tam slikti jutos, bet tāds ir sports,» pauda jaunais basketbolists, kurš apstiprināja trenera Mazura teikto par nogurumu. «Trīs garajiem pa 30 minūtēm katrā mačā ir grūti spēlēt, taču cīnījāmies, cik varējām. Tāda komandā ir situācija un tur neko nevarēja izdarīt.»

«Tāpēc, ka pats pēdējos gadus spēlēju Spānijā, gandrīz ar visiem pretinieku basketbolistiem iepriekš jau bija sanācis spēlēt. Lielākais gandarījums, ka saspēlējāmies kā komanda un katrs pa šo vasaru ir pielicis. Gandarījums par padarīto darbu,» sacīja Porziņģis.

Basketbolists atklāja, ka pēdējo divu nedēļu laikā izjutis lielu spiedienu. «Vēl jāmācās sarast ar spriedzi

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu