«Positivus» festivālam būs pašam sava skatuve «Tallinn Music Week» konferencē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Marta beigās Igaunijā notiekošajā mūzikas konferencē «Tallinn Music Week» viena atsevišķa skatuve būs atvēlēta arī Baltijas lielākajam mūzikas un mākslas festivālam «Positivus». 

Uz festivāla skatuves mūzikas konferences laikā uzstāsies lietuviešu māksliniece Alina Orlova, kā arī mākslinieki no Lielbritānijas, Igaunijas un citām valstīm. 

«Festivālam ir liels prieks būt par aizbildni vienai no Tallinas mūzikas nedēļas skatuvēm. Tas ir tikai likumsakarīgi, ka reģiona lielākais festivāls un mūzikas industrijas nozīmīgākais pasākums sadarbojas. Tallinas mūzikas nedēļā vienmēr meklējam interesantus Igaunijas un Latvijas māksliniekus, ko aicināt spēlēt uz festivāla skatuvēm. Manuprāt, kaimiņvalstu fanu interese par vietējiem māksliniekiem ir ļoti svarīga mūsu mūzikas tirgus izaugsmei,» skaidroja «Positivus» festivāla organizators Ģirts Majors. 

«Tallinn Music Week» notiks no 29.marta līdz 31.martam. 

Kā ziņots, patlaban dalību Tallinas mūzikas nedēļai pieteikušas 418 grupas un mākslinieki, kas pārstāv teju visus mūzikas žanrus - sākot ar moderno klasisko mūziku līdz smagajai rokmūzikai. 

Iepriekšējo trīs gadu laikā «Tallinn Music Week» kļuvis par starptautiski atzītu pasākumu, kurā bez igauņu māksliniekiem sastopami arī mūziķi un grupas no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Īslandes, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Čehijas, Itālijas, Austrijas, Vācijas, Nīderlandes, Anglijas, Skotijas, ASV, Kanādas, Austrālijas un Japānas.

Sadarbība starp Tallinas mūzikas nedēļu un «Positivus» festivālu sākās jau pagājušā gada jūlijā, kad mūzikas konference sadarbībā Tallinas pilsētu kā 2011.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu piedāvāja Tallinas mūzikas nedēļas skatuvi festivālā, kur uzstājās vairākas igauņu grupas. Līdzīga sadarbība plānota arī šogad «Positivus» festivālā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu