«Positivus» festivāls izsludina papildinājumu «Nordea» skatuves programmai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ilgi gaidītā alternatīvā indie grupa «Fanfarlo», britu māsu duets 2:54 un poļu popmūzikas dziesminiece Monika Brodka papildinās «Nordea» skatuves piektdienas vakara programmu «Positivus» festivālā. Mūziķu sarakstam pievienojas arī pašmāju «Iļģi», kā arī ska grupas «Kuchenbeat» un «Deskalighter».

Londonas alternatīvā indie apvienība «Fanfarlo» izveidojuši teju vai paši savu mūzikas žanru, apvienot folka, indie roka un post-punk elementus, kā arī ritmiski atskaņojot trompetes, vijoles, mandolīnu, klarnetes un muzikālā zāģa skanējumu. Savukārt Britu dueta «2:54» skanējumu salīdzina ar «The XX» un «Warpaint», tas ir māsu Hannas un Koletes Turlovu (Hannah, Colette Thurlow) muzikālais projekts no Lielbritānijas, kas mūzikas kritiķu uzmanību piesaistīja ar kompozīciju «Scarlet» un pārsteidz klausītājus ar piesātināto vokālu un smalki apvienotu instrumentālo pieskaņu, kopā veidojot maigi mistiskas kompozīcijas.

Monika Brodka ieguvusi visas iespējamās balvas Polijā un guvusi atzinību arī ārpus savas dzimtenes robežām – britu laikraksts The Guardian salīdzinājis Brodku ar Keitu Bušu. Viņas mūziku veido modernā elektropopa, alternatīvā popa kombinācija ar folkmūzikas elementiem. Poļu skatuves māksliniece festivālā viesosies sadarbībā ar CEETEP, kas ir pagājušajā gadā dibināta Austrumeiropas un Centrāleiropas lielāko festivālu mākslinieku apmaiņas programma.

Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji «Iļģi» šogad nosvinēja 30 gadu jubileju un festivālā atskaņos savu fanu iecienītās, bet dzīvajā reti spēlētās dziesmas no Raiņa lugas dziesmu spēles «Spēlēju, dancoju». Grupa «Kuchenbeat» pēdējos astoņus gadus iepriecina publiku ar kubiešu, latīņu un ska-regeja melodijām. Savukārt «Deskalighters» izveidojusies no Latvijas pirmās ska grupas «Voiceks Voiska», un savu mūziku raksturo kā pieredzes un  jaunības enerģijas un ambīciju sajaukumu.

«Fanfarlo»:

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – «Positivus» Festivāls 2012 šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas «tickets.positivusfestival.com», «Biļešu Serviss» kasēs un «Nordea» bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena ir LVL 33 par divu dienu biļeti bez telts vietas un LVL 36.50 par divu dienu biļeti ar telts vietu.

Līdz šim apstiprinātie «Positivus» festivāla mākslinieki:

  • TELE 2 skatuve: Keane, Manic Street Preachers, Instrumenti, The Vaccines, Niki & The Dove, Friendly Fires, Housse de Racket, SBTRKT live, Givers, Ewert and the Two Dragons.
  • Nordea skatuve: Damien Rice, King Charles, Wild Beasts, Jamie N Commons, Lucy Rose, Vondelpark, Cashier No. 9’s un Skyforger.
  • Palladium skatuve: Astro’n’out, Triānas Parks, Laime Pilnīga, Baložu Pilni Pagalmi, The Big Bluff, Galaxy Bosons, WoW, Black Apple Market, Rīga Metro, Freaks on Floor, Talbot, Animal Drama, Elephants from Neptune un Abraham’s cafe.
  • I Love You skatuve: Alise Joste, Eskimo, Markas Palubenka, Mimicry, Sibyl Vane, The Sounde Poets, Zebra Island, Audience Killers, Tramplīni, Elizabete Balčus, Rasabasa, Momend, Zig Zag, Tenfold Rabbit, Mācītājs On Acid.

Plašāka informācija «positivusfestival.com».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu