«Positivus» festivāls izziņo brīvdabas kinozāles programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Par neatņemamu «Positivus» festivāla sastāvdaļu ir kļuvusi brīvdabas kinozāle. Arī šogad kāpās pie jūras tiks izveidota īpaša zona – «Nordea Pensiju pansija», kurā atradīsies kino skatuve.

Šogad «Positivus» festivālā kino skatuves nagla būs režisora Mārtiņa Grauda lekcija par mūzikas video vēsturi. Kino gardēžus priecēs jaunākie Latvijas animācijas studiju meistardarbi, starptautiskā īsfilmu festivāla «Future Shorts» īsfilmu skate, Spānijas basku veidoto īsfilmu izlase, kā arī īpaši atlasīta pasaules mākslas kino klasika.

Sestdien, 17.jūlijā, kinozālē divas reizes notiks īpaša lekcija par mūzikas video vēsturi. Mūzikas video aizsākumiem, attīstībai un tendencēm mūsu reģiona un pasaules kontekstā ar izmeklētiem spilgtākajiem mūzikas video piemēriem izsekos kino, reklāmu un mūzikas video režisors, radio Naba dīdžejs un fotomākslinieks  Mārtiņš Grauds.

Latviešu animācijas programmu «Positivus» festivālā ievadīs šā gada Kannu kino festivāla animācijas konkursam nominētā studijas «Rija» īsfilma «Norīt krupi» – režisora Jurģa Krāsona un scenārista Ivo Brieža ironiskais Latvijas ikdienas atspoguļojums. Programmā iekļautas arī Amerikā dzīvojošās režisores Signes Baumanes filmas «Dentist» (2005) un «Natasha» (2001), lieliskās «Avārijas Brigādes» leļļu filmas «Bārda», «Parlaments» un citas, kā arī studijas «Atomart» radošās komandas un režisora Edmunda Jansona meistardarbi «Čiža acīm» (2007) un «Pavasaris Vārnu ielā» (2009).

Lielu skatītāju uzmanību ar autoru oriģinalitāti, izpausmes veidu un izpildījumu «Positivus» festivālā katru gadu izpelnās īpašā «Future Shorts» filmu programma. Šogad kino mīļotāji varēs novērtēt arī labākās basku īsfilmas, kas tapušas no 1998. - 2006.gadam, kā arī pērnā gada basku īsfilmu izlasi.

Kino klasikas mīlotājiem šogad kinozālē izrādīsim filigrānā serbu kino režisora Emira Kusturicas lenti «Melnais kaķis, baltais kaķis» (1998) un norvēģu režisora Benta Hamera filmu «Olas» (1995). Kino teltī gaidāmi arī citi pārsteigumi, par kuriem informēsim īsi pirms festivāla.

«Positivus festivāls» 16.-17.jūlijā jau ceturto gadu norisināsies Salacgrīvā. «Positivus» festivāls ir lielākais muzikālais pasākums šovasar, kurā uz 7 skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 60 lieliski ārzemju un labākie pašmāju mākslinieki, no kuriem galvenie būs «MUSE», «SCISSOR SISTERS», «UNKLE live» un «HAPPY MONDAYS».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu