Praktiskais ceļvedis ideālā čemodāna iegādei (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Membershop

Šoruden plāno apceļot dzimto Latviju vai izbraukt kur tālāk, lai mierīgi un bez steigas izbaudītu zelta rudeni? Bez ērtas bagāžas somas neiztikt! Lai pēc pirkuma veikšanas tajā nebūtu jāviļas, ieskaties šajā iepirkšanās ceļvedī – kādam jābūt ideālajam čemodānam?

Protams, tam jābūt ietilpīgam, izturīgam, ērtam un arī gana izskatīgam.

Galvenais čemodāna uzdevums ir satilpināt sevī braucienam vajadzīgās (un dažas arī ne tik ļoti vajadzīgās) lietas, nogādāt tās, kur vajag, un pēc tam kopā ar vēl dažiem suvenīriem atvest atpakaļ. No kārtīga, godprātīga čemodāna vairāk nekā parasti arī neprasa. Pārējo laiku tā uzdevums ir glīti un klusi gulēt kādā kaktā, antresolā vai skapī, un reizēm samierināties, ja tajā paglabā reti izmantojamas lietas.

Membershop.lv

Visiecienītākie jebkurā gadījumā ir čemodāni uz ritenīšiem – lai nav jāstiepj. Lidostai, kur ir teju kilometriem garš, gluds segums, visideālākie būs koferi uz četriem ritenīšiem (vēlams no poliuretāna), vēl ideālāk, ja tos var sagriezt ieslīpi, uz diviem, lai varētu vajadzības gadījumā pārvietoties arī pa nelīdzenāku segumu. Iecienītākie un ērtākie šobrīd ir plastikāta čemodāni.

Vispirms jāizlemj, kā jūs to lietosiet. Ja dodaties ceļā ar ģimeni, vajadzēs vairākas ceļasomas. Izvēloties čemodānus pēc izmēra, ģimenei, kurā ir vismaz 3 cilvēki, nav jēgas pirkt vairākus mazus koferus, labāk iegādāties vienu ar ietilpību, piemēram, 100 L un vienu mazu, rokas bagāžai (25 L). Pārbaudiet, vai iespējams palielināt tā ietilpību uz biezuma rēķina, jo pieredze liecina, ka nereti mājupceļā nākas piepirkt vēl kādu somu vai čemodānu, jo suvenīri, dāvanas, spontāni sapirktās drēbes nu nekādi nav ietilpināmas esošajos.

Vēl dažas nianses:

  • Gandrīz visiem čemodāniem ir dažādas ārējās kabatas pirmās nepieciešamības lietām. Tikai der atcerēties, ka tās gan ir laba vieta dažādām sīklietiņām un uzkodām, bet dokumentus un naudu gan tur likt nebūtu prātīgi.
  • Čemodānu rāvējslēdzējiem vēlams būt raupjiem, ne ar sīkiem zobiņiem, no plastmasas – tādi retāk plīst. Savukārt slēdžiem u. tml. gan jābūt no metāla. Pavisam labi, ja rāvējslēdzējs ir nobloķējams ar īpašu mehānismu – nodrošinājums ne tik daudz pret zagļiem, kā pret nejaušu atvēršanos.
  • Čemodāna formai jābūt noapaļotai, bet izvirzītām detaļām. Plastmasai jābūt izturīgai, elastīgai (tādai, kas atgūst formu).
  • Čemodānus nevar vērtēt tikai pēc cenas (jo dārgāks, jo labāks un drošāks), jo nereti visatbilstošākais nebūt nebūs cenas ziņā dārgs.

Membershop.lv šeit

* Šis ir apmaksāts maksas raksts.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu