Prasa aizliegt <i>fāstfuda</i> pārdošanu bērniem līdz 16 gadiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā izraisījušās diskusijas par valsts iedzīvotāju lieko svaru, kas kļuvis par papildus slogu nacionālajai veselības aprūpes sistēmai. Liberāļu pārstāvji, kuri ietilpst valdošajā koalīcijā, pieprasījuši aizliegt tā dēvētā fāstfuda pārdošanu bērniem, vēsta «Bild».

Kā intervijā izdevumam atzīmējis Vācijas Brīvās demokrātiskās partijas biedrs, eksperts veselības aprūpes jautājumos Ervins Loters (Erwin Lotter), galvenā problēma ir bērnu uzturs.
 
«Nepieciešams novērst, ka bērni līdz 16 gadu vecumam ēd fāstfudu. Vajag izlemt, vai vecāki irvienpersoniski atbildīgi par bērnu uzturu, vai arī valsts var iejaukties likumdošanas līmenī,» – izteicies viņš.

Nedaudz agrāk Bundestāga deputāts no KDS Marko Vandervics (Marco Wanderwitz) nāca klajā ar piedāvājumu, ka pilnīgiem cilvēkiem, kuru dzīves veids ir neveselīgs, vajadzētu noteikt augstākas iemaksas slimnīcu apdrošināšanas kasēs.

Par iemeslu šādam paziņojuma kļuva Minhenes ekspertu ziņojums, kurā secināts, ka vismaz 10 procenti no valsts kopējiem izdevumiem par veselības aprūpi tiek tērēti cīņai ar slimībām, kuras izraisa tieši liekais svars. Ik gadu šī summa sasniedz vairāk nekā 17 miljardus eiro.

Pie tam pilnīgu cilvēku skaits, īpaši jaunatnes vidū, turpina pieaugt un ir sasniedzis jau 51,4 procentus. Tas noved pie izdevumu pieauguma par to slimību ārstēšanu, kuras izsauc liekais svars, bet iemaksas slimnīcu apdrošināšanas kasēs paliek agrākajā līmenī.

Ekonomists Jurgens Vasems (Juergen Wasem) no savas puses piedāvāja ieviest savdabīgu «šokolādes nodokli», ar kuru tiktu aplikta neveselīga pārtika, savukārt šādi iegūtie līdzekļi tiktu izlietoti veselības aprūpes sistēmas papildus finansēšanai.

<em>„Bild” - Politiker fordert Fast-Food-Verbot</em>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu