Prātam neaptveramā traģēdija Pļavniekos: tēvs pastāstījis, kā izcēlās ugunsgrēks (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāk nekā nedēļu pēc traģiskā ugunsgrēka Rīgā, Jukuma Vācieša ielā, kur 9.jūnijā kādā septiņstāvu ēkā, aizdegoties dzīvoklim, bojā gāja divi bērni - piecus un septiņus gadus vecie Maksims un Renāts - noskaidroti notikušā apstākļi, vēsta LNT raidījums «Degpunktā».

Kā jau ziņots iepriekš, ugunsgrēka laikā bērnu mammas nebija mājās, ar viņiem kopā bija tēvs. Vīrietim, kurš ugunsgrēkā smagi cieta, tagad ir uzlabojusies veselība, un, lai gan viņš aizvien atrodas slimnīcā, viņš beidzot spējis pastāstīt, kā liktenīgajā dienā sākusies degšana.

Ģimene dzīvoklī bija pārvākusies nedēļu pirms traģēdijas, visas mantas stāvējušas maisos. Traģēdijas dienā tēvs ar vecāko bērnu atradies vienā istabā. Vecākais dēls spēlējies ar planšetdatoru. Mazākais puisēns Maksims ienācis istabā un sācis dauzīties, bet Renāts licis viņam iet uz savu istabu. Pēc brīža tēvs lūdzis Renātam aiziet paskatīties, ko dara mazais brālis, un izdzirdējis, kā dēls kliedz uz brāli: «Ko tu dari, es tūlīt visu pastāstīšu tētim!».

Tēvs ieskrējis istabā un redzējis, ka mazajam rokās ir šķiltavas, Maksims tās iededzis un maisi ar mantām vienā mirklī uzliesmojuši. Tēvs sācis degošos maisus nest uz vannu, bet sākuši velties melni dūmi, tēvs vairs neko nespēja saskatīt.Tālāk jau visu izšķīrušas sekundes, dūmu kļuvis aizvien vairāk un vairāk, savukārt tēvs vairs nav spējis atrast dzīvokļa durvju atslēgas. Viņš piezvanījis glābšanas dienestam, bet bijis tik ļoti saindējies ar dūmiem, ka glābēji neesot viņu sapratuši. Kad ieradās ugunsdzēsēji, bērni dūmos bija atradušies pārāk ilgi un izdzīvoja tikai tēvs.

Abi puiši 16.jūnijā guldīti zemes klēpī. Lai gādātu par bojā gājušo tuviniekiem, bēru laikā kapos dežūrējušas divas neatliekamās medicīniskās palīdzības ekipāžas

portāla «ziedot.lv» mājas lapā

<em>Traģiskais ugunsgrēks, kurā bojā gāja bērni - viena no neizprotamākajām ugunsnelaimēm</em>

<em><strong>Ugunsdzēsēji pārsteigti par iedzīvotāju rīcību traģiskā ugunsgrēka laikā, kad sadega bērni</strong></em>

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu