Precizē pamatnostādnes transporta attīstības jomā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Šodien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajā Ministru kabineta rīkojuma projektā «Grozījumi Transporta attīstības pamatnostādnēs 2007.-2013.gadam» ir apjaunota informācija par sasniedzamajiem rezultātiem, turpmāko rīcību un pieejamo finansējumu transporta politikas īstenošanai tuvākajiem gadiem.

Transporta attīstības pamatnostādnēs aktualizēta informācija par pieejamo dotāciju sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem un valsts budžeta līdzekļu apjoms ceļu infrastruktūras atjaunošanai un uzturēšanai 2010.gadā.

Vienlaikus jāuzsver, ka finansējuma apjomi un sasniedzamie rezultāti laika periodam no 2011.-2013.gadam, var tikt precizēti atbilstoši valsts ekonomiskajai situācijai un nākamajos gados piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ar grozījumiem dokumentā tiek precizēti transporta attīstības pamatnostādņu politikas mērķi, tie ir 1) pieprasījumam un finansiālajām iespējām atbilstoša komfortabla un droša satiksme valsts autoceļu un dzelzceļa tīklā; 2) efektīvi un sabiedrības interesēm atbilstoši sabiedriskā transporta pakalpojumi; 3) jūras transporta drošības nodrošināšana atbilstoši starptautiskajiem standartiem; 4) pastāvīgi augošs transporta un loģistikas pakalpojumu eksports, pieprasījumam atbilstoša ostu caurlaides spēja, konkurētspējīgu pakalpojumu sniegšana ostās un iesaistītajā transporta ķēdē; 5) dinamiska gaisa transporta sistēma, kas nodrošina pieaugošu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā. Rīga kā gaisa satiksmes centrs tiešajiem un tranzīta pasažieriem.

Tomēr, attiecīgo mērķu īstenošanai, prognozētie rezultāti tiek plānoti atbilstoši tam līmenim, kādu iespējams saglabāt vai sasniegt ar pieejamajiem valsts budžeta un Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem.

Pie iespējama autoceļu jomas finansējuma palielinājuma, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai valstī, sākot ar 2012. gadu plānots izstrādāt programmu valsts vietējo autoceļu sakārtošanai.

Lai grozījumi stātos spēkā, tiem jāgūst atbalsts valdībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu