Premjers par kiberuzbrukumu Aizsardzības ministrijai (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (V) atzīst, ka kibernoziedzība pasaulē pieaug, tāpēc šiem jautājumiem gan valsts iestādēs, gan privātajās iestādēs jāpievērš uzmanība.

Intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» premjers sacīja, ka pēc Aizsardzības ministrijai (AM) fiksētā uzbrukuma, institūcija, kas nodarbojas ar kiberdrošību, veic izmeklēšanu.

Dombrovskis sacīja - tas, ka AM izdevās atvairīt uzbrukumu, apliecina, ka kiberdrošības sistēma darbojas. Vienlaikus viņš atzina, ka kiberdrošība ir viens no būtiskākajiem jautājumiem, kam tiks pievērsta uzmanība.

Dombrovskis, vaicāts, kādi varētu būt šī uzbrukuma iespējamie mērķi, sacīja, ka tos identificēs izmeklēšanā. Viņš arī norādīja - tas, ka uzbrukuma mēģinājums veikts no Francijas IP adresēm, neko neliecina.

Jau ziņots, ka AM pagājušajā nedēļā konstatēja mērķtiecīgu kiberuzbrukumu datorsistēmai un veiksmīgi to atvairīja.

AM informēja, ka tās informācijas tehnoloģiju speciālisti ir konstatējuši, ka kiberuzbrukumi ir veikti mērķtiecīgi, lai piekļūtu AM darbinieku elektroniskā pasta sistēmai, uzlaužot to lietotāju paroles.

Par notikušo tika informēta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija – «CERT.LV», kas veic turpmāko lietas izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu