Prezidenta kanceleja skaidro, kāpēc jālabo tās rīcībā esošā 2008.gada automašīna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ugg Boy, CC licence

Valsts prezidenta kancelejas autoparka 2008.gada automašīnai «BMW 520» nepieciešams mainīt dzinēju defekta, nevis ekspluatācijas dēļ, aģentūrai LETA skaidroja Prezidenta preses dienestā.

«SIA «BM Auto» ir sniedzis slēdzienu par konkrētās automašīnas dzinēja defektu un tā tehniskajiem rašanās iemesliem, kas nav saistāmi ar automašīnas ekspluatāciju. Automašīna ir ekspluatēta un apkopes veiktas atbilstoši visiem ražotāja nosacījumiem,» skaidro kanceleja.

Vienlaikus minētajai automašīnai beidzies garantijas laiks, bet, ņemot vērā automašīnas izlaiduma gadu, kanceleja ir vērsusies nepastarpināti pie ražotāja ar lūgumu izvērtēt radušos situāciju un iespēju atzīt dzinēja ražošanas defektu un veikt nomaiņu uz ražotāja rēķina. Atsaucoties uz garantijas laika noilgumu, ražotājs atteicies mainīt dzinēju par saviem līdzekļiem.

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidenta kanceleja izsludinājusi iepirkuma konkursu par atsevišķu savā autoparkā esošu automašīnu tehnisko apkopi un remontu. Kanceleja vēlas 2008.gada automašīnai «BMW 520» nomainīt dzinēju, kā arī veikt remontu un tehnisko apkopi četrām 2008.gada automašīnām «BMW 520», vienai 2002.gada automašīnai «BMW 525» un vienam 1996.gada vieglajam pasažieru auto «Chevrolet Astro».

Šīs automašīnas tiek lietotas Valsts prezidenta Andra Bērziņa darba kārtības pasākumu nodrošināšanai un kancelejas ikdienas darba vajadzībām. Nevienu no šīm automašīnām neizmanto Valsts prezidents.

Automašīnu remonta izmaksas nepārsniegs 19 999 latus, bet precīza iztērēto līdzekļu summa būs atkarīga no saņemto pakalpojumu daudzuma.

Iepirkumā sniegt savus pakalpojumus pieteikušies četri pretendenti. Lēmumu par konkursa uzvarētāju komisija plāno pieņemt nākamnedēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu